Iškart po laidos transliacijos VMG komanda gavo ,,Rekordų akademijos“ sveikinimą ir patvirtinimą, kad rekordas bus registruotas: „Minučių tikslumu viską suskaičiuosime ir patikslinsime per artimiausią savaitę, bet esmės tai nekeičia, nes Lietuvos rekordas neabejotinai yra pasiektas, jį registruosime“, – patvirtino ,,Rekordų akademijos" vadovas Gintaras Pocius.

Prieš penkerius metus, 2017-ųjų birželį, visą parą, t. y. 24 valandas Alfo vesta kulinarinė laida „Kulinariniai triukai“ buvo įrašyta į Lietuvo rekordų knygą kaip ilgiausiai trukęs kulinarinis realybės šou Lietuvoje.

Vasario 21 dieną išmaniuosiuose JUNG namuose „apsigyvenęs“ laidų vedėjas, kulinarinių knygų autorius, virtuvės šefas Alfas Ivanauskas po pusantros paros rekordą pagerino net 6 valandomis ir šiuo įspūdingu kulinariu pokalbių šou atidarė tęstinį, ekologijos ir tvarumo idėjoms skatinti bei skleisti skirtą projektą TVARIAI30.

Alfas Ivanauskas

30 valandų tiesioginio eterio – šis skaičius rekordui pasirinktas neatsitiktinai. „Paskaičiavome, kad jeigu kiekvienas mūsų bent 5 sekundes kasdien, o tai sudarytų 30 valandų per metus, skirtume tvarumo idėjoms įgyvendinti praktikoje, pokytis galėtų būti grandiozinis! Užtenka penkių sekundžių pagalvoti ar gėlių puokštę vynioti į celofaną, ar ne. Popierinį rankšluostėlį mesti į popieriaus ar bendrų atliekų konteinerį“, – sako rekordo ir projekto TVARIAI30 sumanytojas.

Alfas prasitarė, kad kaip prieš penkerius metus, taip ir dabar sunkiausios buvo pirmosios valandos po vidurnakčio, tačiau jėgų ir energijos suteikė visos transliacijos metu, naktį – taip pat – gaminami gardūs patiekalai ir studijoje vienas kitą keitę įdomūs pašnekovai – tvaresnio gyvenimo entuziastai.

Tiesioginėje Alfo laidoje svečiavosi daugiau nei 30 pašnekovų: ir vestuvių, ir tvaresnių laidotuvių planuotojai, ekologiškesnio gyvenimo konsultantai ir tvaresnio maisto gaminimo tinklaraštininkai, dietologai, dizaineriai, baldų restauratoriai, verslininkai, edukologai ir tiesiog unikalios patirties turintys žmonės – štai naktinėje laidoje svečiavesis Sandrius yra atradęs savitą būdą įsigyti maisto – jau 7 metus vyras nėra lankęsis jokioje maisto prekių parduotuvėje. Taip pat Alfui laidos metu labai padėjo žymus Lietuvos influenceris Edvinas Krupinskas.

Alfas Ivanauskas

Laidos metu pagaminta daugiau nei 30 tvaresnių patiekalų, kai kuriuos jų žiūrovai galėjo įsigyti aukcione, o surinkti pinigai bus pervesti į gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ sąskaitą.

Įdomu tai, jog pagal rekordo siekimo taisykles, Alfas kas valandą galėjo turėti 5 min. pertraukėles. Tačiau per visas 30 val., jis turėjo tik 2 pertraukas po 3 min. tam, kad nueitų į tualetą.

Tiesa, niekas neišdrįso įsigyti finalui skirto ledų torto, gardinto ateities maistu – džiovintais skėriais, tad šis buvo prapjautas ir paragautas paskutinę tiesioginės transliacijos valandą kartu su paskutiniu laidos svečiu – influencere Inga Žuolyte.

Alfas neužmigo – naujas rekordas yra ir tai tikrai ne pabaiga!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją