Lietuvoje cepelinai atsirado maždaug XIX ir XX amžių sandūroje, tikėtina, kad Žemaitijoje, kur jie atkeliavo iš vokiškosios Mažosios Lietuvos. Vėliau cepelinai tapo įprastu patiekalu ir kituose Lietuvos kraštuose.

Cepelinai gali būti gaminami iš virtų arba žalių, tarkuotų bulvių ir mėsos, varškės arba grybų įdaro.

MadeinVilnius.lt pristato, kur Vilniuje šią dieną galima rasti cepelinų.

Cepelinų diena Vilniuje


ETNO dvaras (Pilies g. 16, A. Vartų. g. 2, J. Kubiliaus g. 16, Ozo g. 18)

„Pirmąjį vasario sekmadienį – Pasaulinė cepelinų diena! Šios dienos cepelinų gerbėjams negalima praleisti, todėl kviečiame paskanauti mūsų gaminamų didžkukulių, kurie yra įvertinti net Kulinarijos paveldo fondo! Cepelinų dienos proga, specialus pasiūlymas restoranuose – dvi porcijos tradicinių didžkukulių tik 9,50 eur“, – skelbia Etno dvaras.

Restoranas-bistro Mykolo 4 (Adresas: Šv. Mykolo 4)

„Virsime mūsų svečių itin pamėgtus cepelinus su veršienos (10 eur) ar varškės įdaru (6 eur). Tuo pačiu pasiūlysime išbandyti ir naują cepelinų paruošimo būdą – keptus cepelinus pagal p. Magdaleną. Ne ne, tai ne antros dienos kepti cepelinai! Prie cepelinų kiekvienas galės pasirinkti sau patinkančius padažus (2 eur) : spirgučių, baravykų, špinatų ar sviesto-grietinės padažą“, – kviečia restoranas.

Pilialaukis (Adresas: Galvės g. 120, Trakai)

„Kaip ir kasmet Pilialaukis išdidžiai ruošiasi švęsti šią dieną. Kviečiame šeimyninių pietų, kurių pagrindinis akcentas – gardūs ir sotūs cepelinai su grietine, spirgučiais ir baravykų padažu. Virtuvės komanda bus paruošusi cepelinų su kiauliena, vištiena ir varške“, – rašoma kvietime.

Cepelinai

California Tapas & Wine (Adresas: Subačiaus g. 2)

Artėja pasaulinė cepelinų diena! Šio tradicinio patiekalo variacijų atrasti įvairiose pasaulio virtuvėse, tarp kurių – Lietuvos, Vokietijos ir Lenkijos. Ne visi istorikai sutaria dėl šio patiekalo kilmės ištakų. Tačiau niekas neprieštaraus faktui, jog šis patiekalas yra plačiai pamėgtas ir kiekvienos šalies cepelinų receptai turi savo išskirtinių bruožų.

„Pasaulinės cepelinų dienos proga eiti į užeigas ar karčemas neteks: mūsų virtuvės kuchmistras kviečia ragauti cepelinų pagal gurmaniškas „Imperial“ receptų interpretacijas: Cepelinai su antienos 𝘤𝘰𝘯𝘧𝘪𝘵, Cepelinai su Lietuvos girių elniena ir 𝘱𝘰𝘳𝘤𝘪𝘯𝘪 baravykais, Cepelinai su juodaisiais trimitėliais ir juodaisiais trumais“, – informuoja restoranas.

Paupio turgus (Adresas: Aukštaičių g. 4)

„Atraskite cepelinus naujai – išbandykite su varške bei saulėje džiovintų pomidorų ir kaparėlių padažu arba su antiena ir voveraičių padažu. Užsukite į pas mus įsikūrusį restoraną BURNA HOUSE ir pasilepinkite cepelinais su 20 proc. nuolaida. Pasiūlymas galioja tik šiandien, nuo 14 iki 20 val.“, – kviečia Paupio turgus.

Šnekutis (Adresas: Šv. Mikalojaus g. 15)

Nuo 13 val. Jūsų lauks cepelinai su kiauliena, jautiena, varške, virtų bulvių cepelinai ir pusantrinės porcijos.

Verkių Vandens Malūnas (Adresas: Verkių g. 100)

Kvietimas: „Minėdami tarptautinę cepelinų dienų valgysime virtus ir keptus cepelinus!“

Senoji Trobelė (Adresas: Naugarduko g. 36)

„TARPTAUTINĖ CEPELINŲ DIENA! Atvažiuok pas mus ir ragauk cepelinų. O kuriuos labiausiai mėgsti tu? Su mėsa, su varške ar su elniena?“, – kviečia restoranas.