Naujųjų sutikimui – mėsos patiekalai

„Pasak kinų tradicijų, sutinkant Tigro metus, ant stalo reiktų nepagailėti mėsos patiekalų, mat tigras yra mėsos mėgėjas. Tam, kad pagrindinis vakarienės patiekalas būtų tikrai įspūdingas, ant stalo dėkite ne vištieną, o kitokią mėsą – pavyzdžiui, kiaulieną ar jautieną. Taip pat artimuosius bei draugus nudžiuginkite paprastais, tačiau šventiškais užkandžiais, kurie puikiai tiks ir kitą dieną – ant pirmųjų 2022 metų pusryčių stalo“, – sako „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė.

Patiekiant pagrindinį patiekalą, pradžioje reiktų išsirinkti mėsą. Jeigu nusprendėte ruošti jautieną, marinatui puikiai tiks įvairios prieskoninės žolelės, medus, sojų padažas, kiaulienai – citrinų sultys, svogūnai, imbieras. Renkantis žvėrieną, marinatui itin tiks raudonas vynas, uogos, įvairios žolelės.

Universalus mėsos marinatas

„Nors kiekviena mėsos rūšis yra skirtinga ir jos skoniams atskleisti reikalingi vis kitokie marinatai, tačiau tiems, kurie laiko virtuvėje daug nepraleidžia, tai gali tapti tikru galvos skausmu. Vis dėlto kai kurie ingredientai marinuojant mėsą yra itin universalūs ir tinka daugeliui jos rūšių, tad naudodami juos, galite būti tikri, kad neprašausite ir kepsnys išeis sultingas ir gardus“, – sako B. Baratinskaitė.

Reikės: 4 česnako skiltelių, 100 ml sojos padažo, 100 ml alyvuogių aliejaus, 2 a. š. garstyčių, 2 a. š. mėgstamo aštraus padažo, 2 v. š. obuolių acto, 3 v. š. rudojo cukraus, druskos ir pipirų pagal skonį.

Česnakus smulkiai sukapokite ir visus ingredientus sudėkite į dubenį. Naudodamiesi maišytuvu, gerai sumaišykite visus ingredientus. Marinatą supilkite į stiklainį ir uždenkite dangteliu. Dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį, kad atsiskleistų visi skoniai.

Kai norėsite marinuoti mėsą, ją įdėkite į užspaudžiamą plastikinį maišelį ir užpilkite marinatu. Marinuokite nuo 1 iki 24 valandų – kuo ilgiau, tuo mėsa bus minkštesnė ir skonis sodresnis.

Šventinis užkandis su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Reikės: ilgo prancūziško batono, 2 svogūnų, 2 a. š. cukraus, šiek tiek sviesto, mocarelos sūrio, plonai pjaustyto jautienos kepsnio (tiks ir kita šventei gaminta mėsa), šiek tiek alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį, baziliko papuošimui.

Į keptuvę su ištirpintu sviestu sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol svogūnai suminkštės. Suberkite cukrų ir maišykite, kol svogūnai juo pasidengs, pakepkite dar kelias minutes ant mažos kaitros.

Kol svogūnai kepa, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, o batoną supjaustykite riekelėmis. Riekeles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pašlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska bei pipirais. Dėkite į orkaitę maždaug 5 minutėms, kol gražiai apskrus.

Riekelėmis pjaustytą mocarelos sūrį dėkite ant apskrudusio batono, ant viršaus dėkite plonai pjaustytą mėsą ir viską kiškite atgal į orkaitę maždaug 5 minutėms, kol sūris išsilydys.
Ant kiekvienos riekelės uždėkite karamelizuotų svogūnų ir pabarstykite smulkiai pjaustytu baziliku. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją