„Bandymų stoties“ laidoje Alfas ir „ACALA Premium Kombucha“ vadovas Martynas Žemavičius atskleidė visas paslaptis apie kombučią. Kuo yra ypatingas kombučios gaminimo procesas? Kodėl fermentuojant ją yra leidžiama muzika? Kaip kombučią derinti su maistu? Prie kokio patiekalo rinktis stipresnio ar lengvesnio skonio gėrimą?

Visiems labai įdomi šio gėrimo sudėtis, iš ko gaminama kombučia?

Mūsų gėrimas gaminamas iš Druskininkų šaltinio vandens, gyvos kombučios kultūros, gauromečio arbatos ir cukraus. Tik keturi ingredientai. Ir svarbu ne kiekybė, o kokybė. Mes labai tuo tikime. Vanduo sudaro didžiąją dalį šio gėrimo. Geriausi viskiai pasaulyje yra Škotijoje ir Japonijoje, ką jie turi bendro? Labai gerą vandenį. Todėl kelios dienos prieš kombučios gamybą, iš atrinkto vandens šaltinio, yra pumpuojamas šviežias, gyvas vanduo ir atvežamas į gamyklą.

Kombučia

O važiuojant jis nesiklauso, pavyzdžiui, kokio Mamontovo?

Mamontovo ne, bet klausosi Mocarto (šypsosi). Mes savo gamyboje, ypatingai, kai vyksta pirmoji fermentacija, mes leidžiame muziką. Tai yra visiškai uždara patalpa, kurioje vyskta esminė fermentacija ir gyvena arbatos grybas. Muzika sukelia vibracijas. Kaip ir mes jaučiamės skirtingai nuo skirtingos muzikos, taip ir arbatos grybas nuo muzikos jaučiasi geriau.

Prie kokių patiekalų tiktų kombučios gėrimai?

Jie puikiai tiktų tiek ant Kalėdinio, tiek ant Naujųjų metų stalo. Prie anties, pyragų ar kitų patiekalų. Be to, po jų jausitės gerai ir galite pakeisti jais net ir alkoholinius gėrimus. Kombučia tikrai prabangiai atrodys ant stalo ir išpilstyta į baltojo vyno taures.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)