Gaminimas tarsi meditacija

„Delfi TV“ eteryje visuomet besišypsanti Kornelija ypač mėgsta gaminti desertus, pyragus ir tortus. Šią aistrą ji atrado prieš šešerius metus išgyvendama sunkų laikotarpį. „Jaučiausi gana vieniša, išgyvenau sunkesnį etapą, neturėjau antros pusės, o darbas netenkino. Kai iš aplinkos gavau komplimentų dėl savo gaminamų pyragų, pajaučiau, kad savo rankomis gebu sukurti džiaugsmo kitiems.

Kornelija Jasiūnaitė

Tai suteikė kažkokį savirealizacijos pojūtį ir labai įkvėpė. Taip pat kai juos kepdama paneriu į tokią jaukią meditacinę būseną, kai aiškiai girdžiu savo mintis, jas įsisamoninu ir tiesiog pabūnu su savimi. Todėl man labiausiai patinka gaminti vienai visiškoje ramybėje arba įsijungus foninę svajingą muziką. Po tokių „pasitepliojimų“ (taip vadinu kantrybės ir kruopštumo reikalaujančių kepinių gaminimą) virtuvėje jaučiuosi labai pailsėjusi“, – pasakojo laidų vedėja.

Kai nelieka jėgų eksperimentams...

Kadangi šią savaitę laidoje „Receptų receptai“ bus kalbama apie greitus patiekalus, pasiteiravome Kornelijos, kokius greitai pagaminamus patiekalus ji paprastai renkasi gamindama pati. Anot žinomos laidų vedėjos, savaitgaliais, o ypač kai už lango temsta vis anksčiau, jai patinka ilgai gaminti ir išbandyti ką nors naujo. Tačiau darbo dienomis K. Jasiūnaitė renkasi

„Pastaruoju metu po darbų nebelieka jėgų eksperimentavimams, todėl gaminu greitus ir paprastus patiekalus, bet stengiuosi, kad jie būtų gana sveiki. Paprastai tai būna daržovių sriubos, vištiena su azijietiškais makaronais arba tiesiog makaronai su daug daržovių.

Na, o restorane beveik visai nebevalgau. Nebent tai būna savaitgalio kelionės tarp kaimo sodybos Molėtų rajone ir mano gimtinės Kupiškio. Tada mėgstu kokiuose Anykščiuose ar Kupiškyje užsukti į vietinę kavinukę ir suvalgyti cepelinų, kepsnį ar skanią picą, o skaniausias dalykas man pastaraisiais metais yra ant laužo kepti mėsos kepsniai, šonkauliukai ir vištienos šašlykas su daug daug daržovių. Gaila, kad tik kaime tas laužas yra prieinamas, bet kuo rečiau mėgaujiesi, tuo labiau ir vertini. Darbo dienomis mėsos valgau labai mažai, dažniau daržovių sriubas“, – pasakojo „Delfi Plius“ šiuo metu vedanti laidą „Drąsiai!“ K. Jasiūnaitė.

Kornelija Jasiūnaitė

Pašnekovė svarstė, jog Vilniaus kavinėse ir restoranuose yra tiesiog per brangu. Kartu jos darbe netrūksta veiksmo ir nenuspėjamumo, todėl dienos metu ji kartais nespėja prisivalgyti. „Kitu atveju būtų sunku taip sparčiai judėti tarp visų darbų, organizuoti ir kurti video turinį. Dienomis tik užkandu ką greitai, o grįžusi po darbų jau ir pasimėgauju maistu ramiau“, – pasakojo ji.

Patikrintas šokoladinio pyrago receptas

Paprašyta išvardinti savo firminius patiekalus, K. Jasiūnaitė sakė, kad tai be jokios abejonės yra makaronai su rūkyta lašiša grietinėlės padaže ir pomidorinė sriuba. „Ir dieviškai skanu, ir tikrai greitai pagaminama. Pomidorinei sriubai naudoju konservuotus pomidorus, tai nežinau, kaip ten dėl sveikumo šioje vietoje, bet kad greita ir gardu – absoliučiai.

Beje, kalbant apie desertus, tai irgi turiu vieną savo „firminį“, kuris be galo paprastai pagaminamas, o skonio – fantastisko. Nei vienas ragavęs neliko abejingas, todėl pasidalinu receptu, jei norėtųsi ką nors nustebinti maloniai ar per šventes ką nors paprasto, bet skanaus pasigaminti“, – sakė ji.

Kornelijos Jasiūnaitės šokoladinio pyrago receptas

Reikės: 2 plytelių kepinių šokolado (arba su labai daug kakavos), 80 g kakavos , 4 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, 1–2 šaukštelių kepimo miltelių, 300 g rudojo cukraus, 220 g sviesto.

Gaminimas: sviestą, kakavą ir šokolado vieną plytelę ištirpinti puode. Kai ištirps, palikti vėsti. Kiaušinius ir cukrų išsukti kartu, maišyti kelias minutes, kol ištirps cukrus ir susidarys putų. Tada tą šokolado masę supilkite į cukraus ir kiaušinių. Viską išmaišykite. Miltus su kepimo milteliais sumaišykite ir suberkite į bendrą masę. Kepti viską iki 20 min.

Pyragas gardžiausias būna kai iškyla ir lieka tarsi šlapios konsistencijos. Todėl negalima perkepti iki sausumo. Kai išjungsite orkaitę, dar palikite jį ten kelioms minutėms. Viršų galima papuošti išlydyta antrąja šokolado plytele. Galite puode sumaišyti jį su trupučiu pieno, grietinėlės ar sviesto. Ir galiausiai – papuošiu šilauogėmis, kurios puikiai tinka šiam pyragui, bet tiks ir avietės, braškės arba viskas kartu.

„Delfi TV virtuvė“, kurioje filmuojama laida „Receptų receptai“, veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptai“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)