Pasak žurnalistės D. Žeimytės-Bilienės, maisto ruošimas jai yra laikas, kai gali atsipūsti ir apie nieką negalvoti: „Virtuvėje galiu susitelkti į maisto ragavimą, uostymą, eksperimentavimą. Be to, man patinka žinoti, ką valgau.“

Laidos „Iš esmės“ vedėja pasakoja, kad spėja suderinti darbą Delfi TV eteryje ir skirti laiko artimiesiems. Daiva sako, kad jos šeima, o ypač sūnus, mėgsta valgyti įvairų maistą. „Šeimoje valgome įvairius patiekalus. Mano sūnus valgo netgi tokius dalykus, prie kurių reikia įprasti suaugusiesiems, pavyzdžiui, alyvuoges.“

Dvejų metų sūnų auginanti žurnalistė ir laidų vedėja teigia, kad namuose tenka gaminti dažnai, todėl kartais sukimąsi virtuvėje nori ir kiek paįvairinti. „Namuose gaminu labai dažnai, nes norisi maitintis šviežiu maistu. Tačiau kartais stovėjimas prie puodų šiek tiek pabosta.“

D. Žeimytė-Bilienė sako, kad labai mėgsta sriubas, o įprotį namuose jas reguliariai gaminti ir valgyti perėmė iš mamos. Dėl to nenuostabu, kad ir laidoje „Delfi TV virtuvė“ Daiva pasirinko gaminti, kaip pati teigia, rudenišką, šaltajam sezonui ypač tinkančią sriubą. Pasak pašnekovės, šis receptas leis ne tik sušilti, bet ir sustiprinti imunitetą.

Anot žurnalistės, ši sriuba ypač mėgstama vaikų, todėl yra puikus pasirinkimas visiems tėvams, sukantiems galvą, kaip sočiai ir sveikai pamaitinti atžalas. „Visoms draugėms papasakojau, kad ši sriuba vaikams labai tinka. Kaip tai supratau? Kartą buvau stovykloje, kurioje gyvenome palapinėse ir maistą ruošėme ant laužo. Buvome pasiskirstę pagal eilę, kada kas turėtų gaminti. Kai atėjo mano eilė, pagalvojau, kad reikėtų paruošti šią sriubą. Visos mamos stovykloje skųsdavosi, kad jų vaikai nenoriai valgo normalų maistą, o mano paruoštos sriubos visi suvalgė po dubenėlį ir paprašė dar.

Vėliau kiti tėvai manęs klausė, kas daro šią sriubą tokia stebuklinga, kad vaikai ją taip noriai valgo. Jokių stebuklų nėra. Tai sodri sriuba, kurios skonį sudaro daržovės, pagardintos ekologišku sultiniu. Be to, vaikams labai patinka ir šalia sriubos patiekiama duonelė“, – šypsodamasi sriubos receptą namuose išmėginti visoms mamos rekomenduoja Daiva.

Paklausus ar mėgsta rudeniškas gėrybes bei turi ir kitų ypatingų šiuo metų laiku gaminamų receptų, Daiva pasakoja, kad užsiima daržininkyste ir pati ruošia savo darže užaugintas daržoves žiemai. „Namuose turiu du šiltnamius. Viename auginu pomidorus, kitame – agurkus, kurių sezonas jau baigiasi. Tad turiu įvairių savų gėrybių“.

Žurnalistė taip pat pasakoja, kad labai mėgsta burokėlius ir yra sukūrusi bei išbandžiusi ne vieną jų ruošimo receptą. „Mėgstu gaminti burokėlių karpačo iš virtų burokėlių, fermentinio sūrio ir trupučio majonezo. Taip pat rekomenduoju ypač daug vitaminų turinčią nevirtų burokėlių mišrainę, kuriai prireiks burokėlių, saliero šaknies ir trupučio česnako. Sutarkuotus ingredientus reikia užpilti šiek tiek pašildytu alyvuogių aliejumi ir palaikyti gerą valandą. Mišrainėje fantastiškai atsiskleidžia visi skoniai ir nėra juntamas ryškus žalių burokėlių skonis, kurį ne visi mėgsta. Šis receptas labai tinka žiemai, kai žmonės turi ypač daug darbų“, – patarimais dalijasi D. Žeimytė-Bilienė.

Rudeniška sriuba

Sriubai:

Keleto morkų
Keleto svogūnų
Trupučio imbiero
Ekologiško sultinio
Keleto šviežių ar konservuotų pomidorų (pasirinktinai)
Gabalėlio vištienos arba kiaulienos
Sviesto arba aliejaus (kepimui)
Grietinės (pasirinktinai)

Su sriuba patiekiamai duonai:

Česnako
Kietojo sūrio
Forminės duonos
Majonezo

1. Morkas sutarkuokite naudodami burokinę tarką ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
2. Susmulkintas daržoves kepkite keptuvėje, kol jos suminkštės ir išsiskirs sultys. Kepdami galite naudoti sviestą arba aliejų.
3. Kol daržovės kepa, užvirinkite puodą vandens. Į verdantį vandenį įdėkite sultinio kubelį ir susmulkintą imbierą. Taip pat sudėkite iškeptas morkas ir svogūnus (pasirinktinai galima pridėti ir pomidorus). Sriubą virkite keletą minučių.
4. Kol sriuba verda, paruoškite šalia jos patiekiamą duonelę. Pirmiausia naudojantis trintuve susmulkinkite česnaką.
5. Sutrintą česnaką sumaišykite su kietuoju sūriu ir majonezu. Mišinį tepkite ant forminės duonos riekių.
6. Paruoštas forminės duonos riekes trumpai kepkite orkaitėje.
7. Mėsą (pasirinktinai pagal skonį) apkepkite keptuvėje.
8. Patiekdami sriubą ant lėkštės dugno dėkite iškeptą mėsą, ją užpilkite sriuba. Sriubą galite pagardinti grietine. Šalia sriubos patiekite apkeptos forminės duonos riekes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)