„Viskas prasidėjo nuo šokoladinių keksiukų, kuriuos vaikystėje gamindovome su mama. Iš pradžių tekdavo tik pagelbėti kažką pamaišyti, tačiau palaipsniui mama visą veiklą perdavė į mano rankas, tad galima sakyti, kad šokoladinis keksiukas man atvėrė virtuvės duris.

Laikui bėgant maisto gaminimas mano gyvenime užėmė vis daugiau vietos ir kartais vyras jau paburba, kad varys lauk mane iš virtuvės, nes jeigu kas leistų, tai galėčiau ten gyventi. Maisto gamyba mano virtuvėje yra skilusi į dvi skirtingas dalis: kasdienis maistas ir tinklaraštis. Neslėpsiu, kad ir aš kartais valgau dešreles, makaronus, perku šaldytus koldūnus, nes tai yra normalu. Tačiau noriu, kad tas maistas, kuris puikuojasi mano tinklaraštyje, paįvairintų mano ir sekėjų kasdienybę“, – pasakoja maisto entuziastė.

Tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ autorė Viktorija

Paklausta, kodėl nusprendė dalintis savo receptais socialiniuose tinkluose, Viktorija nusišypso. „Kai pradėjau eksperimentuoti gamindama desertus, sulaukdavau klausimų, ar galima jų užsisakyti. Iš pradžių buvo labai nedrąsu, bet paskui pagalvojau – kodėl gi ne? Sukūriau feisbuko puslapį „Tortai, pyragai ir pyragaičiai“. Ten žmonės turėjo galimybę užsisakyti mano gamintų saldumynų: tortų, keksiukų, morengų – tai nebuvo masinė gamyba, tačiau man tai priminė malonius eksperimentus, kurie tapdavo gražia šventės dalimi kitiems.

Tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ autorės Viktorijos receptai

Kai draugai ir pažįstami pradėjo klausinėti vieno ar kito recepto, nusprendžiau savo puslapį paversti tinklaraščiu ir susikūriau instagramo paskyrą, kurioje pradėjo augti mano bendraminčių ratas. Pirminis pavadinimas buvo „Tortai, pyragai ir pyragaičiai“, o kai pakeičiau savo puslapį iš užsakymų į receptų, reikėjo ir pavadinimą pakeisti. Suprantu, kad pagal dabartines socialinių tinklų normas mano pavadinimas nepatogus, per ilgas, bet man maisto gaminimas visų pirma yra mėgavimasis procesu, todėl taip ir pavadinau savo paskyrą – gaminame ir mėgaujamės“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Dabar Viktorijos instagramo paskyroje @gaminameirmegaujames galite rasti įvairiausių receptų, kurie paįvairins jūsų kasdienį meniu: keksiukų, sausainių, spurgų, ledų ir kitų skanumynų. Tinklaraštininkė savo ruožtu pasidalijo gardaus riešutų užkandžio receptu.

Tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ autorės Viktorijos receptai

Kepintų riešutų lyg mugėje receptas

Man patinka mugės, nes lankydamasi jose dažnai atrandu naujų skonių. Štai čia yra tų riešutėlių receptas, kuriuos kepa gatvės pardavėjai. Pagaminti labai paprasta, o jaukiems pasisedėjimams prie penktadienio filmo – tobulas užkandis.

Ingredientai: 200 g mėgstamų riešutų, 100 g cukraus, 100 g vandens, cinamono.

Gaminimo eiga: keptuvėje išmaišome vandenį, cukrų ir cinamoną. Viską pakaitiname kol cukrus ištirps. Sudedame sudedame riešutus ir nuolat maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies kol karamelizuosis. Visą eigą galite pamatyti mano instagramo paskyroje @gaminameirmegaujames. Skanių atradimų ir ramių vakarų!

Tinklaraščio „Gaminame ir mėgaujamės“ autorės Viktorijos receptai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)