Specialus puodas nebūtinas

Kalbėdama apie bao bandeles „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė pažymi – šis patiekalas, priešingai nei visi kiti mieliniai gaminiai, yra ne kepamas aliejuje ir dideliame karštyje, o verdamas garų puode. Todėl, pasak B. Baratinskaitės, tokia gamybos technologija užtikrina, kad jos nekaupia riebalų. Be to, turi mažiau kalorijų, nei, pavyzdžiui, įprastos sumuštinių bandelės.

Bao bandelės

„Visgi gali pasirodyti, kad specialus šio patiekalo gamybos procesas yra neįveikimas namų sąlygomis. Tačiau viskas – priešingai. Bao bandelėms tinkantį garų puodą galima pasidaryti patiems. Reikės užvirti vandenį įprastame puode, uždėti sietelį, viską uždengti dangčiu, suvyniotu į virtuvinį rankšluostį. Lengvai pagaminama ir bandelių tešla. Ji kildinama apie porą valandų, o paruoštas patiekalas pagarinamas geras 10 minučių. Visa tai reikia išmėginti bent kartą – po to bao bandeles gaminti bus išties lengva, o sykį paragavus, šis Azijos virtuvės delikatesas taps vienu mėgstamiausių pusryčių arba pietų valgių“, – sako B. Baratinskaitė.

Todėl, atskleidusi patiekalo gamybos gudrybes, maisto ekspertė dalijasi receptu, kuriuo vadovaujantis jį namuose lengvai galės pasigaminti kiekvienas.

Tradicinės garuose virtos bao bandelės

Reikės: 500 g miltų; 1,5 stiklinės pieno; 1 šaukšto aliejaus; 1 šaukšto cukraus; 20 g šlapių mielių; po šaukštelį druskos ir kepimo miltelių.

Į dubenį supilkite pieną, sudėkite mieles, išmaišykite. Palikite geras 10 minučių pastovėti. Tada į kitą dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius, išmaišykite. Supilkite mielių masę, aliejų, plaktuvu pamaišykite apie 5 minutes. Dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, leiskite tešlai pakilti apie 2 valandas. Palaukite, kol ji taps dvigubai didesnė. Tada tešlą iškočiokite iki pusės centimetro storio, stikline išspauskite apvalias bandelių formeles. Jas patepkite aliejumi, perlenkite pusiau ir sudėkite ant nedidelių kepimo popieriaus gabalėlių. Suklokite į skardą, palaukite dar apie valandą. Tuomet puode užvirkite nedidelį kiekį vandens, ant puodo dėkite sietelį, kurio vanduo neturi siekti. Viską uždenkite dangčiu, įvyniotu į virtuvinį rankšluostį. Bandeles su kepimo popieriumi po apačia reikia dėti būtent ant sietelio ir greitai uždengti, garinti apie 10 minučių.

Bao bandelės

„Kai patiekalas jau paruoštas, galima pasigaminti įdarą. Visavalgius nustebintų paruoštas iš traškios vištienos. Jai reikės krūtinėlės, sojos padažo, saldžios ir rūkytos paprikos, džiūvėsėlių, kiaušinio, miltų ir alyvuogių aliejaus. Viskas labai paprasta. Pirma, vištieną reiktų pamarinuoti su prieskoniais ir soja, palikti nakčiai šaldytuve, o vėliau iškepti orkaitėje, apvoliojus miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Norintiems be mėsos, galima į bandeles sudėti trumpai ryžių acte su cukrumi marinuotų agurkų, korėjietiškų morkų salotų ir kalendros lapelių. Skonis bus fantastiškas“, – tikina B. Baratinskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)