„Visame pasaulyje garsios rūkytos paprikos „La Chinata“ gamintojams, didelio šeimos verslo, įsikūrusio nuo 1975 metų, atstovams Javierui ir Carlosui Olivoms gimė idėja tuo pačiu būdu rūkyti ir alyvuogių aliejų. Tai „Arbequina“ veislės alyvuogių aliejus, daugiau nei 15 dienų rūkomas aukščiausios kokybės ąžuolo malkomis, pagal tradicinį Estremaduros regiono La Vera receptą. Visos alyvuogės užauginamos Toledo provincijoje ant Tagus upės kranto. Visi auginimo, derliaus nurinkimo ir aliejaus gaminimo etapai griežtai prižiūrimi ir kontroliuojami, kiekvienas butelis uždarytas vašku ir sunumeruotas. Ribotas leidimas, nes pagaminto aliejaus kiekis priklauso nuo to, koks tų metų derlius nurenkamas šioje alyvmedžių giraitėje“, – pasakoja Ingrida.

Rūkytas alyvuogių aliejus

Pasak jos, rūkytas alyvuogių aliejus yra ypatingo skonio ir aromato, o jo panaudojimo galimybės – beribės. „Rekomenduojama marinuoti mėsą, žuvį, daržoves, gaminti humusą, apšlakstyti ryžius ir kitas kruopas. Vilniuje įsikūrusioje parduotuvėje Catalunya Gourmet tikriems gurmanams siūlome rūkytą alyvuogių aliejų „Finca la Barca“.

Maisto tinklaraštininkė Valda (@mamos.virtuves.paslaptys instagrame) su malonumu sutiko išbandyti šį, dar jai neragautą aliejų. Paprastų, sveiko maisto receptų kūrėja liko sužavėta. „Man labai patiko tas lengvas, neužgožiantis dūmo skonis ir aromatas. Jau noriu su šiuo aliejumi iškepti bulves, pagaminti humusą, o grilio patiekalams jis yra tiesiog tobulas“, – džiaugiasi tinklaraštininkė ir dalijasi savo receptu.

Rūkytas alyvuogių aliejus

Lašiša su daržovėmis ant grilio rūkyto aliejaus marinate

Jums reikės: lašišos pjausnių, rūkyto alyvuogių aliejaus, viduržemio jūros prieskonių su druska, barbekiu prieskonių, mėgstamų daržovių.

Gaminimo eiga: iš alyvuogių aliejaus ir prieskonių sumaišome marinatą. Juo ištepame lašišą ir daržoves. Paliekame pasimarinuoti ir kepame 10 min ant grilio. Skanaus!

Rūkytas alyvuogių aliejus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)