„Į vidų galite dėti tai, ką sugalvosite. Aš siūlau įvairiausias uogas, nes kuo skanesnes ir įvairesnes uogas dėsite, tuo gražesnis ir skanesnis bus arbūzas. Tai gali būti ir uogos, ir vaisiai: miško, sodo, egzotiški... Aš šį arbūzą pripildžiau vynu, bet galima gaminti ir su nealkoholiniu vynu, sultimis ir kt., čia jau yra skonio ir interpretacinis reikalas.

Smagu yra tai, kad pietų ar vakarienės metu svečiams arba šeimos nariams atnešate arbūzą, pradedate pjaustyti ir tik tada visi supranta, kad viduje ne paprastas arbūzas, o kitoks, įspūdingesnis skanėstas ir atgaiva.

Alfo Ivanausko gaivus želė tortas arbūze

Jeigu vadovaujatės mano taisyklėmis ir patarimais, arbūzą galite paruošti ir jis sustingsta per porą valandų, bet galite ruošti ir vakare, tada kitą dieną ryte ar per pietus skanauti. Vadovaukitės mano patarimais, kurie yra recepte.“

Gaivaus želė torto arbūze receptas

6–8 asm.

Ingredientai:

1 vid. arbūzo (2–3 kg), 500 g mėgstamų uogų (šilauogių, mėlynių, braškių, žemuogių), 2 butelių nealkoholinio pusiau sauso vyno, 4 pakelių želė (žemuogių, citrinos, vyšnių ir miško uogų), 1 tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimo eiga:

1. Nupjaukite viršutinę arbūzo dalį ir su šaukštu išskobkite jo vidų. Arbūzo gabaliukus galite suvalgyti.
2. Į indą supilkite karštą vandenį, suberkite želės miltelius ir gerai išmaišykite, kol milteliai ištirps. Skystį perpilkite iš vieno indo į kitą, taip jis greičiau atšals, supilkite nealkoholinį vyną, įberkite citrinos žievelės, išmaišykite.
3. Dalį skysčio supilkite į arbūzą, dėkite uogas, vėl pilkite skystį ir dėkite uogas.
4. Arbūzą tvirtai pastatykite šaldytuve ir šaldykite per naktį. Ryte jį supjaustykite tarsi skiltelėmis ir ragaukite.

Alfo Ivanausko gaivus želė tortas arbūze

ALFO PATARIMAI:

· Galite naudoti įvairias sezonines uogas ar vaisius.
· Uogas į arbūzą dėkite šaltas, taip želė greičiau sustings.
· Jei norite pasigaminti šį patiekalą greičiau – arbūzą perpjaukite per pusę ir želę gaminkite puselėse, taip ji greičiau sustings.
· Išskobus arbūzą pripilkite į jį vandens, taip išmatuosite jo tūrį ir žinosite, kiek želės į jį tilps. Dažniausiai prireikia 2–3 butelių nealkoholinio vyno.
· Ypatingai dera mangai su rūgštesnėmis uogomis: braškėmis, avietėmis.
· Vietoje nealkoholinio vyno ar sidro, galite pilti ir alkoholinį vyną, sidrą ar tiesiog vandenį.
· Jei naudosite visus šaltus ingredientus, neprireiks net ir nakties, arbūzas sustings per 2–3 valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)