„Kokia vasara be ledų? Mano šeimai tai tikrai sunku įsivaizduoti. Juk taip malonu atsigaivinti karštą vasaros dieną!“, – pasakoja tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė, kuri labai mėgsta gaminti maistą ir eksperimentuoti virtuvėje.

Odeta Kudopčenkienė

Odeta pripažįsta, kad namuose ledus gamina retai. „Jei jau gaminu ledus namuose, tai tik tokius, kokių parduotuvėje lengvai nerasite. Taip gimė šie mėtų ir bazilikų ledai.

Kažkada gavau dovanų ledų gaminimo aparatą, bet taip ir neišmokau juo naudotis, tad atidaviau draugei. O ir skanu, ir lengva patiems namuose be jokių aparatų juos pasigaminti. Gal tik reikia šiek tiek kantrybės. Būna, kad gaminu ir nesigauna, bet rankų nenuleidžiu. Imkite, bandykite ir mėgaukitės“, – savo naminių ledų receptu dalijasi maisto entuziastė.

Mėtų ir bazilikų ledai

Ingredientai: 2 stiklinės plakamos grietinėlės, 1 stiklinė riebaus pieno, 0.5 stiklinės cukraus, 1 nemažas pundelis mėtų, kelios šakelės bazilikų, 4 kiaušinių tryniai, 150 g šokoladinių lašiukų arba smulkinto šokolado, žiupsnelis druskos, dėl sodresnės spalvos galite įlašinti žalių maistinių dažų.

Odetos Kudopčenkienės mėtų ir bazilikų ledai

Gaminimo eiga:

1. Mėtas ir bazilikus susmulkinkite (jei mėtų stiebeliai kieti, jų nedėkite).
2. Į puodą sudėkite susmulkintus lapelius, cukrų, užpilkite pienu ir užvirinkite. Išjunkite kaitrą ir pilnai atvėsinkite. Pienas turėtų nusidažyti žalsvai. Perkoškite.
3. Giliame metaliniame dubenyje suplakite pieną, grietinėlę, trynius ir druską. Dubenį su plakiniu dėkite virš puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite kol masė įkais ir sutirštės (neleiskite užvirti).
4. Nukėlę nuo ugnies į plakinį įmaišykite maistinius dažus, šokolado gabaliukus. Gerai atšaldykite (iš pradžių kambario temperatūroje, paskui dėkite į šaldytuvą).
5. Kai masė atšals, gerai išmaišykite ir dėkite į šaldymo kamerą, kad gerai sustingų. Kas 2 val. pamaišykite, kad nesusidarytų ledų kristalai.
6. Prieš tiekiant palaikykite kambario temperatūroje. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)