Skonis tas pats, o galvos neskaudės


Rinktis būtent nealkoholinius įvairių kokteilių variantus yra išties verta – ne tik dėl to, kad jie nevaržo galimybių keliauti, aktyviai leisti laisvalaikį, bet ir todėl, kad yra sveikesni.

„Nealkoholinės alternatyvos klasikiniams kokteiliams vis labiau užkariauja lietuvių širdis ir tai neturėtų stebinti. Pavyzdžiui, nealkoholinėje populiariosios „Kruvinosios Merės“ versijoje, dar žinomoje kaip „Nekaltoji Merė“, netgi yra ir naudingųjų medžiagų. Štai pomidorų sultys pasižymi dideliu vitaminų, antioksidantų ir kitų žmogaus organizmui reikalingų mikroelementų kiekiu. Todėl verta rinktis kuo natūralesnes ir kuo mažiau natrio ar pridėtinio cukraus turinčias pomidorų sultis. O taip pat į kokteilį įeina ir viena sveikiausių daržovių laikomas salieras“, – pasakoja „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė.

Nealkoholiniai kokteiliai

Pašnekovės teigimu, „Nekaltosios Merės“ kokteilis yra tik vienas pavyzdys iš daugumos, kaip kokteilis be alkoholio tampa sveikesne alternatyva įprastam gėrimui. Skirtinguose kokteiliuose galima mėgautis įvairiomis uogomis, kokosų pienu ir citrusiniais vaisiais – kiekvienas iš jų praturtintas reikalingiausiais vitaminais, todėl kokteilį begeriantis žmogus ne tik atsigaivins, bet ir pasirūpins savo sveikata.

Ta proga maisto gamybos ekspertė dalijasi 3 nealkoholinių kokteilių receptais, kurie atgaivins ir karščiausią vasaros dieną.

„Nekaltoji Merė“

4 kokteiliams prireiks: 2 stiklinių pomidorų sulčių, ¼ stiklinės marinuotų agurkėlių marinato, 4 nedidelių saliero stiebų su lapeliais, 4 citrinos skiltelių, 2 šaukštų citrinos sulčių, 1 šaukštelio aštraus čili padažo, 1 šaukšto krienų, 1 šaukštelio Vorčesterio padažo, žiupsnelio smulkinto kajeno pipiro bei pagal poreikį 6 alyvuogių.

Norint paruošti kokteilį didesniame ąsotyje paprasčiausiai sumaišykite pomidorų ir citrinų sultis, agurkėlių marinatą, krienus, kajeno pipirus bei Vorčesterio ir aštrųjį čili padažus. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į atskiras stiklines su ledukais.

Į kiekvieną stiklinę įdėkite po saliero stiebą, citrinos skiltelę ir, esant poreikiui, pagarinkite keliomis alyvuogėmis. Paruoštą kokteilį būtinai laikykite šaltai.

Sveikuoliškas „Mojito“

2 kokteiliams reikės: 2 žaliųjų citrinų, 20 mėtos lapelių, 320 ml gazuoto vandens, poros saujų grūsto ledo.

Visų pirma, supjaustykite žaliąsias citrinas skiltelėmis. Į aukštą stiklinę dėkite jas ir mėtas. Dedant žaliosios citrinos skilteles į stiklinę išspauskite šiek tiek jos sulčių. Viską pamaišykite ir pagrūskite, nevengiant išspausti žaliosios citrinos sulčių ir mėtos kvapo. Tuomet į stiklinę dėkite grūstą ledą ir ant viršaus pilkite gazuotą vandenį. Vėliau galite pasirūpinti šiaudeliu ir papuošti kokteilį dar keletu mėtos lapelių.

Nealkoholinės „Pina Colados“

4 kokteiliams reikės: 2 stiklinių ananasų sulčių, ¾ stiklinės kokoso kremo, 4 stiklinių ledukų, o papuošimui – po porą ananaso skiltelių ir vyšnių bei kokteiliams skirtų skėtukų.

Ananasų sultis ir kokoso kremą supilkite į trintuvą. Į jį taip pat sudėkite ledukus ir viskas plakite apie 30–60 sekundžių, kol gausite vientisą masę. Išpilstykite ją į keturias, ledukais pripildytas stiklines. Kiekvieną jų papuoškite ananaso skiltele, vyšnia ir, žinoma – kokteiliams skirtu skėtuku.

„Sveikinu kiekvieno pasirinkimą rinktis nealkoholinius kokteilius karštą vasaros dieną, tačiau taip pat nepamirškite, kad bet kuriuo atveju, per didžiausius karščius visuomet nepakeičiamas išliks vanduo. O pati geriausia gaivaus gėrimo alternatyva yra itin paprasta – atšaldykite vandenį ir gardinkite jį citrinomis, apelsinais, greipfrutais, uogomis, mėtomis ar netgi agurku“, – dalijasi patarimais maisto gamybos ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)