– Evelina, kaip kilo idėja įkurti feisbuko grupę „Karantino kuchnia“?

– Viskas prasidėjo nuo kitų mano maisto grupių feisbuke: „Silkė“, „Šaltibarščiai“, „Bulvės“, „Sriubos“ ir kt. Visose grupėse nariai dalijosi savo gaminiais ir patarimais, o prasidėjus karantinui man kilo mintis visus juos apjungti į naują grupę, skirtą įvariausiam maistui, o ypatingai tokiam, kokį valgome per karantiną – kai trūksta vieno ar kito ingrediento ir jį pakeičiame kitu, vengdami eiti į parduotuvę. Per karantiną žmonės taip pat turėjo daugiau laiko gaminti (tai užtikrino grupės sėkmę ir didelį srautą) ir gamino viską – nuo bananų duonos ir dešrelių aštunkojų iki Kuršėnų vyniotinio bei „Dutch baby“ blyno.

„Karantino kuchnia“ įkūrėja Evelina

– Ar tikėjotės, kad tiek žmonių prisijungs į grupę ir dalinsis savo receptais? Žmonės Jums siunčia savo receptus ir prašo jais pasidalinti?

– Tikėjausi, kad grupė bus sėkminga, nes pakviečiau daugybę narių iš kitų savo grupių. Žinoma, taip greitai augantis sekėjų skaičius nustebino ir mane. Šiuo metu grupės nariai dalijasi maisto nuotraukomis ir receptais pačioje grupėje, o kartais atsiunčia man juos ir el. paštu. Pastaruosius talpinu grupės receptų svetainėje https://karantino-kuchnia.lt/.

– Kodėl nusprendėte dalintis savo receptais socialiniuose tinkluose? Kuo jūsų receptai, kuriamas turinys skiriasi nuo kitų maisto entuziastų?

– Mano gaminimo stilius dažniausiai labai „buitekiškas“. Manau, kad gaminant iš paprastų ingredientų galima pasigaminti puikių patiekalų. Labai mėgstu gaminti iš maisto likučių – toks gaminimas manęs nevaržo, o atvirkščiai – sužadina kūrybingumą. Taip pat nemanau, kad kiekvienas patiekalas turi atrodyti gražiai, kaip restorane – juk ne visi moka įmantriai papuošti savo lėkštes, o tai tikrai nereiškia, kad jų patiekalai yra mažiau įdomūs. Turbūt savo pačios gaminimu bandžiau perduoti ir kitiems tokią žinutę, taip padrąsinti kitus dalintis savo vykusiais ir nevykusiais gaminiais. Todėl šiandien grupėje stebime, kaip iš tiesų maitinasi žmonės – ir ūkiškai, ir šventiškai, ir pasijuokdami iš savo sugebėjimų.

„Karantino kuchnia“ įkūrėjos Evelinos receptas

– Nusprendėte daryti ir kavinių bei įvairių maisto prekių apžvalgas? Ar žmones domina toks turinys?

– Prieš nuspręsdama tai daryti atlikau apklausą ir didelė dalis grupės narių to norėjo. Akivaizdu, kad juos šis turinys domina. Domina ir mane pačią. Pavyzdžiui, jei vyksiu į Palangą, jau žinosiu, kur rasti šio sezono restoranų apžvalgas. Kalbant apie prekes – tai iš tiesų naudinga. Vienas narys paskelbė nevykusių, pusfabrikatinių bulvių nuotrauką ir atsirado dešimtys kitų narių, kurie patvirtino, jog produktas – nevykęs. Likusieji dabar žino, ko geriau nepirkti.

– Gal galite pasidalinti savo populiariausiu šaltibarščių receptu?

– Šis receptas tapo kultiniu mano namuose, tarp draugų ir dalies narių prieš maždaug penkerius metus. Netradiciniai priedai šį receptą pagyvina, neatimdami iš šaltibarščių klasikinio skonio.

Ingredientai:

1 l paprasto kefyro, 1 l šaltibarščių rūgpienio, 0,5 l raugintų pasukų arba airano, 2 smulkiai pjaustyti trumpavaisiai agurkai, 1 smulkiai pjaustytas marinuotas agurkas, krapai, svogūnų laiškai, stiklainis mėgstamų marinuotų burokėlių (aš naudoju silpnai rūgščius ir obuolių sultyse), šaukštas krienų, šaukštas garstyčių, šaukštas agurkų marinato, šaukštas Chalapos paprikų marinato, druska, juodieji pipirai, 4–6 šakute sutrinti kiaušiniai.

„Karantino kuchnia“ įkūrėjos Evelinos receptas

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia paruošiame žalumynus: smulkiai supjaustome svogūnų laiškus ir krapus. Sutriname juos su druska, sumaišome su šviežiais agurkais bei marinuotu agurku. Leidžiame pastovėti valandą arba bent tiek, kiek užtruks paruošti kitas sriubos dalis.
2. Į trintuvą sudedame visus burokėlius, krienus, garstyčias, agurkų marinatą ir Chalapos paprikų marinatą. Sutriname iki vientisos masės – svarbu, kad neliktų jokių gumuliukų.
3. Į didelį indą supilame pasukas arba airaną, kefyrą, šaltibarščių rūgpienį, trintus burokėlius ir agurkų-žalumynų masę. Pastarieji turėjo išleisti nemažai kvapo ir skysčio – visas skystis būtinai keliauja į pačią sriubą. Sudedame šakute sutrintus kiaušinius. Pasūdome šaltibarščius pagal skonį ir įdedame šiek tiek juodųjų pipirų. Gerai sumaišome. Šaldytuve palaikome šaltibarščius valandą arba tiek laiko, kiek užtruks paruošti bulves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)