Visi žinome, kad daržovėse yra be galo daug vitaminų ir kitų mūsų organizmui naudingų medžiagų, todėl stengiamės reguliariai jas vartoti. Lietuvoje daugiausia suvartojama pomidorų, agurkų, svogūnų ir salotų. Būtent pastarosios yra vienos vertingiausių daržovių.

Salotos gerina virškinimą ir medžiagų apykaitą, padeda organizmui pasisavinti naudingas maisto medžiagas, reguliuoja skysčių balansą organizme. Tai ypač naudingas maistas turintiems antsvorio, nes yra itin lengvai virškinamas ir nekaloringas.

Delfi Maistas siūlo pasigaminti gardžias salotas, kurios ne tik puikiai tinka dailiai figūrai palaikyti, bet ir yra labai skanios. Šios salotos puikiai tiks vakarienei arba kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų.

Gaivių salotų receptas

Gaivios salotos

Ingredientai:

  • Įvairių salotų mišinys;
  • pomidorai;
  • agurkai;
  • poras;
  • prieskonių mišinys „Persiladas“;
  • alyvuogių aliejus;
  • citrinų sultys.

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia paruošiame salotas. Naudojau salotų mišinį, kurio sudėtyje yra penkių skirtingų rūšių salotos: salotos „Eskarole“, pekininiai kopūstai, salotos „Radicchio“, garbanotosios trūkažolės „Frisse“, gražgarstės. Jeigu salotų mišinio namuose neturite, galite naudoti bet kokias kitas turimas salotas, tik prieš tai jas nuplaukite. Salotas įvairiomis dalimis supjaustome arba suplėšome rankomis ir dedame į dubenį.

2. Nuplauname ir susmulkiname pomidorus, agurkus, porą ir sudedame į dubenį kartu su salotomis. Vietoje poro galite naudoti svogūną, tik geriau naudokite mėlynąjį svogūną, nes jis švelnesnio skonio. Taip pat tinka ir laiškiniai svogūnai.

3. Pilame alyvuogių aliejų, išspaudžiame citrinų sultis ir beriame prieskonių mišinį „Persiladas“. Tai klasikinis prieskoninių žolelių ir jūros druskos mišinys, kildinamas iš Prancūzijos. Prieskonių mišinio sudedamosios dalys: druska, česnakai, petražolės. Šie prieskoniai itin tinka salotoms gardinti.

4. Išmaišome salotas ir ragaujame. Skanaus!

Gaivios salotos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)