Alfas Ivanauskas savo rytinėje laidoje kalbino biomedicinos mokslų daktarą Marių Striogą.

Kas gi yra tas imunitetas?

Paprastai, liaudiškai tariant tai yra organizmo armija, kuri skirta saugoti tiek nuo vidinių, tiek nuo išorinių grėsmių. Išorinės grėsmės: virusai, bakterijos, grybeliai, kirmėlės, pirmuonys. Vidinės grėsmės dažniausiai pasenusios, atidirbusios, pakitimų įgavusios ląstelės, o didžiausias vidinis priešas, kuris kyla tai – vėžinės piktybinės ląstelės. Imuninė sistema kaip didžiulė armija su visais savo padaliniais yra skirta mus apsaugoti nuo visų šitų grėsmių. Išlaikant organizmo genetinį vientisumą ir normalų jo funkcionalumą.

Kas galėtų sustiprinti imunitetą?

Jeigu mes norime palaikyti viso organizmo imuninę sistemą, yra keletas patarimų, kuriuos man nekartą yra tekę minėti. Tai yra: pilnavertė mityba, pakankamas fizinis aktyvumas, geras miego ritmas, žalingų įpročių vengimas, grūdinimasis ir lėtinio streso vengimas. Jei mes jų racionaliai laikysimės, jie užtikrins normalų imuninės sistemos funkcionavimą.

Marius Strioga

Ar patartumėte vartoti vitaminus ir papildus?

Jeigu organizmui kažko trūksta ir jau yra to požymiai, tada taip, papildyti būtų gerai. Jei nesilaikote režimo, mityboje dažniau sutinkamas greitas maistas, kuris nėra pilnavertis. Ir jei pats suprantate, kad mityboje yra nepakankamai tų reikalingų medžiagų, tokiu atveju niekur nedingsi. Papildus reikia vartoti, nes anksčiau ar vėliau organizmas duos ženklus ir tai pasireikš tam tikrais simptomais. Bet reikia žinoti kiek, kada ir ko reikia vartoti. Organizmui tai yra iššūkis ir pratinti jį gauti viską dirbtiniu būdu, o nesistengti įsisavinti viską iš natūralių šaltinių, nėra gerai. Viskas yra palankiau, jei tai yra natūraliau. Papildų ir vitaminų naudojimas nėra blogai. Bet tada, kai reikia papildyti tai, ko mums trūksta. Bet kokiu atveju, prioritetu turėtų likti viską pasiekti sveikos gyvensenos, normaliais ir natūraliais šaltiniais kaip yra įprasta žmogui fiziologiškai.

Alfas laidoje gamino naujovišką „silkę pataluose“ ir traškiuosius maltinius. Laidos pabaigoje uždavė klausimą gydytojai: „Kokie ženklai organizme išduoda padidėjusį cholesterolį?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)