• 500 g bananų (gerai prinokusių)
  • 1 citrinos sulčių ir žievelės
  • 1.5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Vanilinio cukraus
  • 100 g migdolų miltų
  • 150 g sutirštinto pieno
  • 50 g miltų
  • 1 pak. Sausainių su pertepimu
  • 3 kiaušinių
  • 50 g sviesto
  • 75 g maltų aguonų
  • 75 g duonos trupinių
  • 50 g cukraus

1. Nulupkite bananus. Į virtuvinį kombainą sudėkite bananų žieves be viršutinio kotelio. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite minkštą sviestą. Viską sumalkite.
2. Į masę supilkite aguonas su duonos trupiniais. Suberkite vanilinį cukrų, kepimo miltelius, migdolų miltus. Viską sumalkite.
3. Įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite miltus ir vėl viską sumalkite.
4. Bananą perpjaukite į 4 dalis ir supjaustykite gabaliukais.
5. Į sviestiniu popieriumi išklotą formą pilkite dalį tešlos, tada sudėkite pjaustytus bananus. Sulaužykite sausainius per pusę ir dalį jų dėkite į tešlą. Supilkite likusią tešlą. Ant viršaus įmerkite sausainius.
6. Dėkite į 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti su mediniu smeigtuku.
7. Iškepusį pyragą galite apšlakstyti citrinos sultimis.


Šlapias aguoninis bananų pyragas

Alfo Ivanausko patarimai:

· Vietoje sausainių galite įdėti uogų ar džiovintų vaisių.
·Pyragui rinkitės gerai prinokusius bananus, gali būti parudavusi žievė. Svarbu, kad nebūtų perdžiūvę.
· Pyragas ypatingai skanus dar karštas su ledais
· Pyragą galite pertepti kremais, pudingais, o papuošti glazūromis ar pabarstukais.

Šlapias aguoninis bananų pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)