„30 geriausių restoranų Lietuvoje” reitingo du kartus iš eilės geriausiu pripažinto restorano „Džiaugsmas“ šefas Martynas Praškevičius parodė, kaip skaniai paruošti savo mėgstamiausųą rudens daržovę – saliero šaknį – ir kaip ją gražiai pateikti lėkštėje. Patiekalas įkvėptas klasikinio itališko makaronų patiekalo „cacio e pepe” ir jį pasigaminti namie gana paprasta.

„Man salieras labai dera su sūriu, o juodieji pipirai papildo visą patiekalą. Tad pabandžiau tą salierą paruošti ale „cacio e pepe“ stiliumi ir labai gerai pavyko. Juodieji pipirai, lašelis grietinėlės ir salieras. Trys pagrindiniai ingredientai. Svarbiausias dalykas – saliero neperkepti. Kepimas trunka apie 40 minučių“, – pasakojo M. Praškevičius.

Virtuvės šefas Martynas Praškevičius

Pasak Martyno, jam salieras skaniausias yra be prieskonių. Virtuvės šefas stengiasi neužgožti saliero skonio, tad jam pagardinti, naudoja tik druską.

Taip pasigaminę maistą pasijusite lyg restorane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)