Šį kartą Delfi kolektyvas į redakciją gausiai nesugužėjo, tad reikėjo skanumynais dalintis nuotoliniu būdu. Kadangi kolegų iškeptų gardumynų skonių pajusti nepavyko, teks labiausiai patikusį pyragą pabandyti išsikepti pačiai namie.

Pyragų diena

Kolegos iškepė šešis skirtingus kepinius:

  • obuolių pyragas su spanguolėmis ir braškių uogiene;
  • keksas „Zebras“
  • morkų keksiukai
  • keksiukai su šokoladu
  • morkų pyragas
  • Rafaelo tortas


Delfi Šeimos redaktorės Agnė keksas „Zebras“ atrodė dailiausias ir visų gardžiausias, tad mielai dalijamės šio pyrago receptu:

  • 4 kiaušinių
  • 240 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 0,5 puodelio pieno
  • 0,5 stiklinės jogurto
  • 1 puodelio kokosų aliejaus
  • 2 puodelių miltų
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. kakavos

Gaminimas:

1. Kiaušinius su cukrumi, druska bei vaniliniu cukrumi plakame kol masė pabals, apie tris minutes.
2. Į plakinį supilame pieną sumaišytą su jogurtu ir kokosų aliejų, vėl išplakame.
3. Po truputį supilame persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišome.
4. Į atskirą dubenį nupilame apie 2 1/2 puodelio tešlos ir į ją įsijojame kakavą. Gerai išmaišome.
5. Kepimo formą patepame riebalais ir lengvai pabarstome miltais.
6. Pasiruošiame du nedidelius samtelius. Imame šviesios tešlos samtelį, ar du šaukštus ir dedame į kepimo formą. Nieko nelaukiant dedame per vidurį tamsiosios, ir t.t. Laukti kol tešla pasiskirstys nereikia, tiesiog dedame nenutrūkstamai.
7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes.

Skanaus!

Keksas „Zebras“
Foto: Asmeninio albumo nuotr.