Vienam picos pyragui (apie 2 cm ilgio)

Tešlai:

  • 0,5 g sausų mielių – 2 g
  • 80 ml vandens – 400 ml
  • 125 g miltų – 625 g miltų (naudojami picų tešlai skirti miltai, šefas ypač rekomenduoja rinktis 00 tipo miltus)
  • 3 g druskos – 15 g
  • 5–10 ml extra virgin alyvuogių aliejaus – 25–50 ml


1. Mieles užpilkite vandeniu ir palaukite 10–12min., kol jos suaktyvės. Mielių tirpalą supilkite į miltus, pasūdykite, įpilkite aliejaus ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką, patepkite jį aliejumi ir padėkite į dubenį, uždenkite ir palikite kilti.
2. Tokią tešlą galite kildinti šaltoje vietoje parą ir daugiau, arba kambario temperatūroje apie 30min. Nereikėtų aklai sekti recepto, išminkius tešlą stebėti jos konsistenciją: jei tešla per kieta, įpilti truputį vandens, jei per minkšta – miltų. Idealiausia tešla būna, kai lengvai limpa prie rankų.
3. Pica iš tešlos, kildintos parą arba ilgiau, bus puresnė, minkštesnė, o pica iš tešlos, pagamintos greituoju būdu, bus traškesnė, tad rinkitės tokią, kokia patinka jums.

Įdarui:

  • 1 kg šviežio kopūsto
  • 8 šaukštų augalinio aliejaus
  • ½ stiklinės vandens
  • Santa Maria šaukštelio maltos kalendros
  • Santa Maria picos prieskonių
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 3 pieniškų dešrelių

1. Kopūstus supjaustykite, pasūdykite, papipirinkite ir dėkite ant keptuvės apkepinimui. Kepinti ant augalinio aliejaus apie 10min. (rekomenduojame rapsų). Į apkeptus kopūstus įpilti pusę stiklinės vandens ir troškinti apie 20min. uždengus dangčiu.
2. Į ištroškintus kopūstus sudėti supjaustytas dešreles, gali būti pieniškos arba parūkytos ir dar patroškinkite, kad išgaruotų sultys, bet įdaras liktų šlapias.
3. Atvėsusį įdarą dėkite ant stačiakampiais supjaustytos tešlos ir guldykite į kepimo skardą. Kaip tai daryti žiūrėkite šį video.
4. Dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40–50min. kol visiškai iškeps.

Patarimai:

Picai pagaminti galite naudoti ir pirktinę tešlą;-Įdarą galite pasirinkti pagal savo nuožiūrą. Labai tinka vietoje dešrelių įleistas kiaušinis, virta ar kepinta vištiena arba šoninė.
Svarbu, kad įdaras būtų ne per daug šlapias, nes kitaip tešlai bus sunku iškepti viduje. Nuo įdaro neturi tekėti skystis, jeigu jį laikote ant šaukšto.

Alfas vienas namuose. Greitai marinuoti kopūstai, moliūgų sriuba su netikėtu ingredientu ir daugiasluoksnė pica
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)