Palyginti nedidelio kvartalo gyvenimui pulsą suteikia čia įsikūrę 7 mados ir aksesuarų, kvapų butikai, 4 papuošalų ir juvelyrikos, 3 namų tekstilės ir interjero detalių, 1 vyrų grožio paslaugų salonai, 4 meno galerijos, antikvariatai, viešbučiai, 13 restoranų, barų ir t.t. Kvartalas atgyja ir vis dažniau nusispalvina vis kitomis spalvomis: džiugina ne tik unikaliomis menininkų dekoracijomis, tačiau ir čia organizuojamomis neįprastomis šventėmis. Restoranų gidas meniu.lt siūlo pasižvalgyti po Stiklo kvartalo restoranus ir kavinukes.

Bookkafe

Istoriją menančias patirtis dovanoja čia įsikūrę restoranai ir barai. Vienas jų – plačiu žvėrienos patiekalų asortimentu bei jaukiais gotikiniais rūsiais garsėjantis vienas seniausių Vilniaus senamiestyje veikiančių žvėrienos patiekalų restoranų „Lokys”. Įėjimą žymintis medinis lokys pasitinka praeivius ir kviečia užeiti į restorano gotikinius rūsius, pasigėrėti ilgaamžėmis sijomis ir po barokinio stiliaus arkomis degustuoti autentiškos receptūros stirnienos, šernienos ar kitų mėsų patiekalų, bent pietų ar vakarienės metu nukeliančių į XVI-ąjį amžių.

Multikultūrinį Vilniaus kulinarinį paveldą siekiantis atgaivinti žalumoje skendintis restoranas „Stikliai” dvelkia rafinuotumu. Degustacinis bei a la carte meniu stebina iš restorano ūkyje išaugintų gėrybių ruoštais patiekalais, kurių skoniai ir patiekimas žada įdomų bei praturtinantį vakaro praleidimą.

Stikliai

Klasikinio džiazo, ilgesingo bliuzo skambesiai vilnija iš „Marcus ir Ko“, kurio meniu pasididžiavimas – slaptos receptūros jautienos didkepsniai.

Dream Bar

Vietiniame bravore „Leičiai“ bei užeigoje „Amatininkai” galima pasistiprinti tikrais lietuviškais cepelinais bei pajusti vis dar gyvuojančias lietuvių aludarystės tradicijas – bravore „Leičiai” galima paragauti čia pat vietoje verdamo alaus, kurių pažiba – savos gamybos tamsusis alus.

Istoriniame pastate įsikūrusiame restorane „Bistro 18” galima paskanauti sezoninės europietiškos virtuvės patiekalų bei čia pat įsikūrusioje vyno krautuvėlėje įsigyti mėgstamo ar dar neragauto vyno.

Pasisaldinti gyvenimą tradicija kviečia romantiškiausiomis gėlėmis pražydusi kavinė „Augustas ir Barbora”. Ilgi sotūs savaitgalio pusryčiai, gardžios kavos puodelis ir ypatingi meilės istoriją bylojantys desertai maloniai nuteikdami užtikrina norą sugrįžti į šį visuomet žydintį sodą.

Augustas ir Barbora

Išeiti į seniausio Vilniaus prekybinio kvartalo gatves skatina ir daugybė plačiau nepaminėtų vietų, įsikūrusių Stiklo kvartale, vis dažniau įvardinamame kaip „miestas mieste”. Didžiųjų Vilniaus miesto senamiesčio gatvių apsuptas kvartalas kaip seniau, taip ir dabar traukia rankų darbo dirbinių, meno, kultūros ir gardaus maisto mylėtojus, kurie vis dažniau atranda šias istoriją menančias ir toliau sėkmingai pasakojančias spalvingas gatveles.

Restoranų gidas „Meniu.lt“ kviečia išsamiau susipažinti su Stiklo kvartalo restoranais ir skelbia žaidimą „Surink Stiklo kvartalą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)