• 1 jautienos didkepsnio
  • 300 g vyšnių (galima naudoti šaldytas)
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • Baltojo vyno acto arba citrinos sulčių
  • 50 g parmezano

Marinatui:

  • 1 šaukšto persilado arba kitokių jūsų mėgstamų prieskonių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio smulkios jūros druskos
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Salotų užpilui:

  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukšto baltojo vyno acto
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio smulkios jūros druskos
Originalios Alfo Ivanausko sočiosios didkepsnio salotos su vasariškomis uogomis

1. Didkepsnį apibarstykite žolelėmis, pipirais ir druska, gerai įtrinkite. Užpilkite aliejaus ir palikite pusvalandžiui.
2. Svogūną supjaustykite labai plonais šiaudeliais, pašlakstykite baltojo vyno actu, aliejumi ir pabarstykite cukrumi bei druska, išmaišykite. Iš vyšnių išimkite kauliukus ir uogas sumaišykite su svogūnais.
3. Didkepsnį iškepkite ant grotelių arba kepsninėje keptuvėje. Didkepsnį supjaustykite plonais gabaliukais.
4. Į lėkštes dėkite vyšnias su svogūnais, ant viršaus – jautienos gabaliukus ir užtarkuokite plonų parmezano riekelių.

Originalios Alfo Ivanausko sočiosios didkepsnio salotos su vasariškomis uogomis

· Taip užmarinuotus svogūnus su vyšniomis galite patiekti prie šašlyko, kitų mėsos arba žuvies patiekalų.

Originalios Alfo Ivanausko sočiosios didkepsnio salotos su vasariškomis uogomis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)