Provokuojančio pavadinimo pramoga „Shitty Dinner“ – tai tarsi interaktyvus šou, kuriame apstu nesusipratimų, kuriozų ir itin juokingų situacijų. Virtuvės šeimininkas – pakvaišęs šefas, kuris tik ir ieško, prie ko prikibti, o padavėjai – nepatyrę ir visiškai nerangūs jaunuoliai. Norintys kitaip praleisti vakarą turėtų būti iš anksto pasiruošę chaosui virtuvėje, stebėti nesutarimus tarp padavėjų ir klausytis nuolatinių šefo riksmų.

„Taip, tokiame improvizacijų šou galima tikėtis visko. Tačiau visose šalyse, kuriose organizuojama „Shitty Dinner“ vakarienė, ji pasižymi vienu svarbiu kriterijumi – maistas neliečiamas ir jis turi būti tikrai valgomas“, – šypsodamasi sako neeilinės pramogos organizatorė, „Laisvalaikio dovanos“ projektų vadovė Magdalena Mečkovskytė.

Pirmoji šį sezoną „Shitty Dinner“ vakarienė vyks gegužės 26 d. sostinės menų fabriko „Loftas“ lauko terasoje. „Tai bus netradicinės patirties vakarienė industrinėje aplinkoje“, – apie artėjantį vakarą sako Živilė Diawara, menų fabriko „Loftas“ bendraįkūrėja. Živilė tikisi, kad jai su vyru Viktoru Diawara taip pat pavyks joje sudalyvauti. „Manau, tai turėtų patikti kūrybiškai mąstančioms asmenybės“, – teigia Ž. Diawara, paskutinį gegužės antradienį lauko terasoje besitikinti sutikti ir nemažai žinomų žmonių.

Komiška karantininė vakarienė leis pažvelgti į maisto kultūrą kitu kampu

„Karantininiam vakarėliui ruošiamės labai įtemptai, nes tai bus pirmasis renginys po didžiulio sąstingio. Pasiilgau žmonių, publikos, ir, žinoma, tiek gero humoro prikūriau per šiuos du mėnesius karantino, kad visiems plyš žandai nuo juoko, o pilvai – nuo skaniausio maisto“, – teigia šiam vakarėliui diriguosiantis televizijos ir teatro aktorius bei renginių vedėjas Zigmantas Baranauskas.

Prieš keletą metų tokio tipo šou sudalyvavusi žinoma laidų vedėja Simona Albavičiūtė–Bandita jį apibūdino vienu tvirtu žodžiu: „Nustebino!”. Pasak Simonos, tokia vakarienė jai leido visai kitu kampu pažvelgti į maisto kultūrą. Šiandien laidų vedėja teigia atradusi paprastą, naminį maistą.

„Pastaruoju metu pamėgau paprastą, natūralų maistą, tarsi mamos namuose pagamintą“, – sako S. Albavičiūtė–Bandita.

Komiška karantininė vakarienė leis pažvelgti į maisto kultūrą kitu kampu

Moteris prisipažino, kad virtuvėje kartais sukiojasi ji pati, o kartais jos sužadėtinis ledo ritulininkas Andrius Židkovas. Simona teigia, anksčiau buvusi itin didelė meksikietiškos virtuvės gerbėja. „Pamenu, prieš kelis metus netgi savo namuose surengiau meksikietiškos tematikos vakarėlį. Drauge su pažįstamu virtuvės šefu kartu ėjome po parduotuves, rinkomės reikiamus produktus, maisto ruošos įrankius. Vieną itin reikalingį įrankį ruošti tapus virtuvės šefas man netgi paskolino. Virtuvėje praleidau kone tris valandas kol svečiams paruošiau tapus bei kitus meksikietiškus skanėstus“, – pasakojo Simona, tikrai nesigailinti, kad tiek daug laiko teko praleisti virtuvėje, nes darbo rezultatas maloniai nustebino ne tik ją, bet ir jos svečius.

„Įdomi, nekasdieniška patirtis. Pamenu, kad labai daug juokiausi, labai daug! – prisiminusi savo dalyvavimą „Shitty dinner“ vakarienėje sakė stilistė, tinklaraštininkė Viktorija Šaulytė. – Man patinka saikingas ir skanus juodas humoras, kuris nepriverčia jaustis nepatogiai, bet kartais išmuša iš vėžių – o tai gerai”. Pasak V. Šaulytės, ji nesistengianti specialiai prajuokinti savo bičiulių, bet natūraliai pajuokauti ji itin mėgstanti. „Esu maisto mylėtoja ir maistas suteikia man didelį malonumą. Neretai valgio ruoša suburia pokalbiui, pasibuvimui. Maistu reikia mėgautis, jis yra mūsų energijos šaltinis”, – sako V. Šaulytė.

Pasak pramgos organizatorės M. Mečkovskytės, kiekvienas „Shitty Dinner“ šou turi kažką savito, nes žiūrovas užima labai svarbią rolę: „Norime pasiūlyti žmonėms prasiblaškyti saugiai ir linksmai, tad pirmą kartą Lietuvoje „Shitty Dinner“ vyks lauko terasoje. Situacija šalyje ir renginio vieta pati diktuoja, jog renginys bus karantino tematika.“

Komiška karantininė vakarienė leis pažvelgti į maisto kultūrą kitu kampu

Pirmą kartą panašios vakarienės klientams pasiūlytos JAV veikiančiame restorane „Dick's Last Resort“. Taip priimti ir aptarnauti klientus šio restorano savininkus paskatino finansinė nesėkmė. Ties bankroto riba atsidūrusio restorano savininkai nusprendė imtis netradicinių veiksmų – vilioti klientus ne puikiu aptarnavimu ar jaukia aplinka, bet visiškai nepaklusniais, aštrialiežuviais bei gero humoro nestokojančiais padavėjais, gyvai vykstančiu ir žmones įtraukiančiu spektakliu ir skaniu, tik neįprastai pateikiamu maistu. Analogiškos vakarienės 2016 m. pradėtos organizuoti ir Suomijoje, Helsinkyje, įsikūrusiame restorane „Rupla“. Šiandien tokią pramogą gali išmėginti estai, latviai bei lietuviai: „Shitty Dinner“ vakarienės vyksta Vilniuje ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)