Greitas kokosinis obuolių pyragas


Reikės:

  • 100 g sviesto
  • 120 g miltų
  • 40 g kokosų drožlių
  • 50 g cukraus
  • 100 ml obuolių tyrės
  • 1–2 obuolių


Gaminimas:

1. Paruoškite stačiakampę formą tartoms kepti (11x24 cm).

2. Į trintuvo indą sudėkite supjaustytą gabaliukais sviestą, suberkite miltus ir kokosų drožles. Įberkite 1–2 šaukštus cukraus.

3. Sutrinkite iki trupinių. Dalį trupinių atidėkite (1–2 šaukštus), o likusius sumaišykite su 2–3 šaukštais ledinio vandens ir užminkykite tešlą.

4. Ją iškočiokite, sudėkite į kepimo formą (galite dugną iškloti kepimo popieriumi), apspauskite, aplyginkite kraštus. Sudėkite obuolių tyrę, o ant viršaus suberkite nedidelius obuolio gabaliukus. Pabarstykite atidėtais trupiniais. Formą pripildykite iki pat viršaus.

5. Kepkite 35–40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.