• 100 g zefyrų
  • 50 g morengų
  • 300 ml grietinėlės
  • 200 ml sutirštinto saldinto pieno
  • 1 žaliosios citrinos žievelės
  • 1 šaukšto miltelinio cukraus
  • braškių (pagal skonį)
  • mėtų lapelių (papuošti)

1. Paruoškite 1 l talpos formą ir išklokite ją kepimo popieriumi.

2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite zefyrus ir morengus. Dalį jų paskleiskite formoje.

3. Grietinėlę pradėkite plakti, pamažu supilkite sutirštintą pieną ir plakite, kol pasidarys grietinės konsistencijos masė. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės.

4. Pilkite dalį masės į formą. Dėkite morengus ir zefyrus ir vėl sluoksniuokite su kremu. Viską supylę išlyginkite viršų ir suvyniokite formą į maistinę plėvelę arba kepimo popierių.

5. Dėkite į šaldiklį ir šaldykite ne trumpiau nei 4 val.

6. Puoškite braškėmis ir mėtų lapeliais. Pabarstykite cukraus milteliais.

7. Šį tortą pradėkite gaminti iš vakaro.

O jei norėtumėte pasigaminti desertą indeliuose, tuomet tiesiog sluoksniuokite kremą, morengus, zefyrus ir braškes. Desertą galite patiekti iš karto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)