Suvalgytomis picomis uždengtų didžiausią ežerą

Kad lietuviai tikrai mėgsta picas, rodo tai, jog per septynerius metus lietuviai iš viso suvalgė tiek picų, kad jomis pakaktų uždengti Lietuvoje didžiausią – Drūkšių – ežerą, kurio plotas sudaro beveik 45 km². Iš viso – daugiau kaip 8 milijonus įvairių dydžių picų. Per pastaruosius keletą metų užsakytų picų kiekiai augo po 5–7 proc. Jeigu imti visų Lietuvoje esančių picerijų iškeptas picas, šis kiekis galėtų būti tris kartus didesnis, rašoma pranešime spaudai.

„Turimi duomenys liudija, kad vienas populiariausių patiekalų pasaulyje yra populiarus ir Lietuvoje: vidutiniškai per dieną viename mūsų restorane patiekiama daugiau kaip 100 picų, o vidutiniškai per mėnesį visame restoranų tinkle pica užsakoma daugiau kaip 95 tūkst. kartų, kiekvienais metais šis skaičius viršija milijoną“, – sako restoranus „Čili Pizza“ valdančios UAB „Čili holdings“ vadovas Jonas Karosas.

Goda ir Jonas Karosai

Lietuviška picos diena – rugsėjo pirmosios šventė

Jis pastebi, kad picos ypač populiarios atostogų įkarštyje – liepą ir rugpjūtį. Savaitės dienose išsiskiria šeštadienio vakarai, o pati populiariausia diena, kurią galima būtų vadinti lietuviška picų diena yra rugsėjo pirmosios šventė. Tai rodo, kad pica lietuviams asocijuojasi su atostogomis, laisvalaikiu, šeima, draugais ir, žinoma, su džiaugsmu dalintis.

Šiuo metu jų picerijose dažniausiai pasirenkami patiekalai, kurių sudėtyje yra mėsos. Štai praėjusių metų populiariausiųjų trejetuke pozicijų neužleido Kaimiška pica bei Vezuvijaus pica su kumpiu. Tuo metu Čempionų pica su kumpiu į šį trejetuką grįžo po ilgos pertraukos – ji populiariausiųjų picų trejetuke buvo ir 2015 m., kai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė iškovojo sidabro medalius ir tapo Europos vicečempionais.

Šiauriečiams reikia mėsos

„Mūsų šalyje lietuvių ištikimybė picai su mėsa yra stabili, nepaisant populiarėjančių vegetariškų patiekalų ar kitų maistinių madų. Vis tik mes esame šiauriečiai, tad mėsa ir „sočių“ patiekalų pasirinkimas, matyt, yra užkoduotas mūsų genuose“, – sako „Čili Pizza“ valdybos narė Goda Karosaitė.

Tarptautinė picų diena pasaulyje minima jau tris dešimtmečius nuo tada, kai 1987 m. vasario 9 d. Floridoje (JAV) buvo iškepta didžiausia pasaulyje pica, patekusi į Gineso rekordų knygą.

Pica
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)