Šokoladinis varškės vyniotinis


Kakaviniam biskvitui reikės:

  • 3 trynių
  • 2 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 3 baltymų
  • 40 g cukraus
  • 40 g miltų
  • 25 g kakavos


Varškės kremui reikės:

  • 250 g varškės
  • 60 g cukraus pudros
  • 200 g grietinėlės
  • Apelsino žievelės


Dekorui reikės:

  • 300 g juodo šokolado
  • 30 g aliejaus
  • Apelsinų cukatų
  • Cukraus pudros


Biskvitui išplakti kiaušinius su kiaušinių tryniais bei 100 g cukraus iki purios masės.
Kiaušinių baltymus su 40 cukraus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti. Sumaišyti birius produktus ir permaišyti su kiaušinių mase.
Tešlą išpilti į skartą ir paskirstyti.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių.

Kremui trintą varškę sumaišyti su cukraus pudra. Išplakti grietinėlę ir atsargiai permaišyti su varškės mase ir šiek tiek tarkuotos apelsino žievelės.

Ant iškepusio ir atvėsusio biskvito paskirstyti kremą ir suvynioti į vyniotinį.

Dekorui pasiruošti glazūrą – vandens vonelėje išlydyti šokoladą ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Ja aplieti vyniotinį. Įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Viršų dekoruoti apelsinų cukatais bei cukraus pudra.

Skanaus!

Šokoladinis varškės vyniotinis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)