Kaip iškepti meduolinius indelius ar žvakides su DELFI Maistas skaitytojais dalijasi kulinarinio žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič.

Reikės:

  • Skirtingų dydžių paprastų formų stiklainių, skirtų konservuoti
  • Idealių meduolių įvairiems papuošimams tešlos
  • Kiaušinio plakinio
  • Glajaus
  • Įvairių pabarstukų


1. Rinkitės stiklainius lygiomis sienomis, nes apvalius arba kitokius figūrinius stiklainius bus sudėtinga tolygiai aplipinti tešla.

2. Tešlą iškočiokite, išpjaukite reikiamo dydžio tešlos gabaliuką. Stiklainį lengvai patepkite (vos vos!!!, nemurkdykite viso stiklainio kiaušinio plakinyje) kiaušinio plakiniu ir apdenkite tešlos gabaliuku.

3. Aplyginkite. Jei norėtumėte pagaminti žvakidę, tuomet išspauskite skylutes vos iškočioję tešlą. Nedarykite daug skylučių, nes nebus įmanoma gerai aplipinti, tad veikite saikingai.

4. Į skardą dėkite medžiaginę keliskart sulenktą medvilninę, lininę servetėlę arba kitokią audinio skiautę. Aplipintus tešla stiklainius (dugno nelipinkite, palikite, kaip yra) sudėkite ant audinio ir šaukite į šaltą orkaitę. Kaitinkite orkaitę jau kartu su indeliais. Kepkite indelius įkaitintoje iki 160 °C orkaitėje apie 10–15 min.

5. Iškepusius indelius ataušinkite ir dekoruokite taip, kaip norite.

Daugiau šventinių receptų skaitykite naujausiame „Verdu ir kepu“ žurnale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)