Kaip iškepti meduolius žvaigždutes su DELFI Maistas skaitytojais dalijasi kulinarinio žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič.

Baltos žvaigždutės


6–8 asm.
Gaminimas 20 min.
Šaldyti 30 min.
Kepimas 10 min.
Orkaitės temperatūra 180 °C

  • 350 g miltų
  • ½ šaukštelio sodos
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių malto imbiero
  • 2 šaukštelių malto cinamono
  • 130 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 2 didelių trynių
  • 60 ml auksaspalvio sirupo
  • Balto glajaus (dekoruoti)
  • Skirtingo dydžio sidabrinių rutuliukų (pabarstyti)


1. Persijokite kartu miltus, sodą, druską ir prieskonius.
2. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais ir sutrinkite pirštais kartu su miltų mišiniu bei cukrumi iki trupinių.
3. Supilkite trynius ir auksaspalvį sirupą. Viską suminkykite kartu. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 min.
4. Iškočiokite 3–5 mm storio lakštais ir formelėmis spauskite žvaigždutes.
5. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 10–12 min.
6. Meduoliukus aušinkite 2–3 min. skardoje, o po to perkelkite ant grotelių.
7. Meduolius paglazūruokite – pirmiausia tvirtesniu glajumi maždaug 2 mm storio linija nupieškite kontūrus palei meduolio perimetrą. Vidų užpildykite skystesniu glajumi, vietas, kur nepasiekė glajus, išlyginkite mediniais iešmeliais ir palikite sustingti. Pabarstukais puoškite, kai glajus šiek tiek apstings, bet dar bus elastingas.

Daugiau šventinių receptų skaitykite naujausiame „Verdu ir kepu“ žurnale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)