2016 m. su Švedijos jaunių komanda pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics“ Erfurte iškovojo aukso medalius. Nacionalinių komandų rungtyje Seb Pettersson buvo atsakingas už desertų patiekimą.

Sebastian Pettersson

Pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Liuksemburge su vyresniųjų komanda nustebino teisėjus naujais, ypatingais skoniais bei stiliumi ir pasiekė aukščiausią įvertinimą – Grand Prix I vietos aukso medalius. Talentingasis meistras komandoje buvo atsakingas už konditerijos sritį ir desertų patiekimą.

Čempionato metu Seb Pettersson dirbo dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorane „Oaxen Krog“ Stokholme. Šiuo metu jaunasis konditerijos talentas daugiausia dėmesio skiria savo prekės ženklo kūrimui ir pristatymui per socialinę žiniasklaidą visame pasaulyje. Vos per 5 mėnesius jis sugebėjo padidinti sekėjų skaičių „Instagram“ nuo 6 000 iki 240 000, dalindamasis žiniomis ir patirtimi.

Sebastian Pettersson

„Modern Nordic Pastry By Seb Pettersson“ valgiaraštis:


Desertai lėkštėje:

Desertas lėkštėje

Paprastoji tekšė/ rudas sviestas/ vanilė
Rudojo sviesto ledai, migdolų financier, švediškų tekšių variacijos, rudojo sviesto pudra

Raudonieji serbentai/ šviežios žaliosios žolelės/ grietinėlės sūris
Sūrio kremas, raudonųjų serbentų įdaras, raudonųjų serbentų biskvitas, raudonųjų serbentų morengai, marinuotos kriaušės, citrusinė tapijoka, žolelių šerbetas

Petit gâteau / Porcijiniai desertai

Porcijiniai desertai

Šaltalankiai / lazdyno riešutai/ karamelė
Lazdyno riešutų financier, šaltalankių karamelė, šokoladinis kremas, švediškų šaltalankių variacijos

Žemuogės / kinrožė (hibiskus)
Žemuogių putėsiai, kinrožių želė įdaras, saldi trapi tešla

Petit fours / Mini pyragaičiai

Mini pyragaičiai

Avietės / erškėtuogės: aviečių morengai, aviečių panna cotta, šokoladinis veliūras
Šeivamedis / yuzu / kriaušė
Šokoladas / medus: šokoladinė kempinė, medaus morengas
Kava / choux pyragaitis: traškus plikytų pyragaičių sluoksnis, plaktas kavos kremas, kavos irisas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt