2016 m. su Švedijos jaunių komanda pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics“ Erfurte iškovojo aukso medalius. Nacionalinių komandų rungtyje Seb Pettersson buvo atsakingas už desertų patiekimą.
Pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Liuksemburge su vyresniųjų komanda nustebino teisėjus naujais, ypatingais skoniais bei stiliumi ir pasiekė aukščiausią įvertinimą – Grand Prix I vietos aukso medalius. Talentingasis meistras komandoje buvo atsakingas už konditerijos sritį ir desertų patiekimą.
Čempionato metu Seb Pettersson dirbo dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorane „Oaxen Krog“ Stokholme. Šiuo metu jaunasis konditerijos talentas daugiausia dėmesio skiria savo prekės ženklo kūrimui ir pristatymui per socialinę žiniasklaidą visame pasaulyje. Vos per 5 mėnesius jis sugebėjo padidinti sekėjų skaičių „Instagram“ nuo 6 000 iki 240 000, dalindamasis žiniomis ir patirtimi.
„Modern Nordic Pastry By Seb Pettersson“ valgiaraštis:
Desertai lėkštėje:
Paprastoji tekšė/ rudas sviestas/ vanilė
Rudojo sviesto ledai, migdolų financier, švediškų tekšių variacijos, rudojo sviesto pudra
Raudonieji serbentai/ šviežios žaliosios žolelės/ grietinėlės sūris
Sūrio kremas, raudonųjų serbentų įdaras, raudonųjų serbentų biskvitas, raudonųjų serbentų morengai, marinuotos kriaušės, citrusinė tapijoka, žolelių šerbetas
Petit gâteau / Porcijiniai desertai
Šaltalankiai / lazdyno riešutai/ karamelė
Lazdyno riešutų financier, šaltalankių karamelė, šokoladinis kremas, švediškų šaltalankių variacijos
Žemuogės / kinrožė (hibiskus)
Žemuogių putėsiai, kinrožių želė įdaras, saldi trapi tešla
Petit fours / Mini pyragaičiai
Avietės / erškėtuogės: aviečių morengai, aviečių panna cotta, šokoladinis veliūras
Šeivamedis / yuzu / kriaušė
Šokoladas / medus: šokoladinė kempinė, medaus morengas
Kava / choux pyragaitis: traškus plikytų pyragaičių sluoksnis, plaktas kavos kremas, kavos irisas