Biskvitui:

  • 150 g margarino
  • 125 g medaus
  • 100 g cukraus
  • 180 g natūralaus jogurto
  • 3 kiaušinių
  • 250 g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 400 g grietinės (30 proc. ir daugiau)
  • 400 ml plakamosios grietinėlės
  • 2–3 šaukštų miltelinio cukraus
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių
  • 100–150 g juodųjų serbentų uogienės

1. Ištirpinkite margariną kartu su medumi ir cukrumi, sudėkite jogurtą, išmaišykite ir įmuškite kiaušinius. Maišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą. Supilkite ją į keksinę formą (10 x 24 cm) ir kepkite apie 45–50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. Aušinkite 10–15 min. formoje, o po to ant grotelių.
2. Kremui išplakite grietinę kartu su grietinėle ir milteliniu cukrumi. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.
3. Biskvitą sutrupinkite į gražų stiklinį indą, sluoksniuokite su kremu ir uogiene. Viršuje turi būti trupiniai. Palikite per naktį šaldytuve.

Medaus tortas pagal Alfą Ivanauską

„Virtuvės mitų griovėjai“ ir DELFI TV savo žiūrovams bei skaitytojams turi ypatingą naujieną – jau nuo šiandien jūsų laukia daugiau nei 20 šventinių ekskliuzyvinio „Alfo didysis kulinarinis šou“ laidų, kurių metu skonių ieškotojas Alfas Ivanauskas dalysis savo originaliais receptais, kulinariniais įspūdžiais ir kalbins netikėčiausius laidos svečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt