Be to, viso festivalio metu skonis.lt svetainėje vyko Gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai. Paragavęs ypatingų Gastronomijos savaitės patiekalų, kiekvienas lankytojas buvo kviečiamas atiduoti savo balsą už patikusį restoraną bei jo meniu.

St. Valentino savininkė ir vadovė Justė Kaselienė

Šįkart Gastronomijos savaitės svečiai ir vėl pademonstravo didelį įsitraukimą – už restoranus bendrai atiduota net 400 balsų. Daugiausiai Gastronomijos savaitės svečių simpatijų susilaukė Vilniuje, Vilniaus ir Trakų gatvių sankirtoje įsikūręs itališkas restoranasSt. Valentino“, vadovaujamas virtuvės šefo Lino Baryso. „St.Valentino“ restoranas garsėja namine pasta – pačių gamintais ravioliais ir makaronais. Rankų darbo pastą gaminama naudojant aukščiausios kokybės itališkus miltus. Restorane galima pasimėgauti įvairiausiais raviolių skoniais: su baravykų – baklažanų įdaru, krevečių, kriaušių, gorgonzolos ar rikotos-trumų su langustų padažu.

Palaikomi buvo ir kiti dalyviai, žemiau išvardytas šio festivalio favoritų penketukas:

1. „St. Valentino“ (Vilnius)
2. „Žuvinė“ (Vilnius)
3. „Avenue Brasserie” (Šiauliai)
4. „Kurhauzas” (Birštonas)
5. „Mason” (Vilnius)

Gastronomijos savaitę organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, prisidėjo Kauno miesto savivaldybė, Vilniaus miesto savivaldybė, parodų rūmai „Litexpo“, žurnalas „Geras skonis“ bei portalas skonis.lt. „Šis festivalis pritraukė didžiausią iki šiol dalyvių skaičių – net 39. Esame daugiau nei patenkinti augančiu svečių susidomėjimu bei restoranų įsitraukimu,“ – kalbėjo festivalio organizatoriai.

St. Valentino apdovanojimai

Lietuvos Gastronomijos savaitės žvaigždę organizatoriai įteikė laimėtojams lapkričio 11-osios rytą pačiame „St Valentino“ restorane. „Gastronomijos savaitės žvaigždė – labai maloni staigmena. Ji tarsi vainikavo „St. Valentino“ dvidešimtmetį – jau tiek metų puoselėjame itališką virtuvę čia, Vilniaus senamiestyje,“ – kalbėjo restorano savininkė ir vadovė Justė Kaselienė. – Festivalio metu svečiams ne tik tiekėme degustacijas, bet ir rinkome vertingą grįžtamąjį ryšį apie visus patiekalus.“ Specialų Gastronomijos savaitės meniu ragavę daugiausiai komplimentų atidavė naminiams „St. Valentino“ ravioliams bei sluoksniuotam maskarponės desertui, kuriuos nuo šiol galima rasti ir restorano a la carte.

Justė ir Evalda

Žemiau pateikiame pilną Lietuvos gastronomijos savaitės laimėtojų degustacinį meniu:

Užkandis
Bruschetta – itališkas skrebutis su baklažanų, keptų baravykų kremu ir keptais rudaisiais shimeji grybais

Pirmasis patiekalas
Naminiai ravioliai su gorgonzolos, krevečių, kriaušių įdaru ir moliūgų – imbierų padažu

Pagrindinis patiekalas
Putpelė su baravykų kepsneliu, moliūgų – bulvių piurė, porų žiuljenu ir Madeiros padažu

Desertas
Trapus, sluoksniuotas desertas su maskarponės, pistacijų kremu, šviežiomis avietėmis ir naminiu šaltalankių džemu

Pabaigai
Tradiciškai – naminis Limoncello

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)