Restobaras „Publikas“

Restobaro įkūrėja Laura Leščinskaitė sakė, kad įkurti gurmanišką vietą Vilniaus centre buvo viena jos svajonių. Moteris jos siekė ilgus metus, patirties sėmėsi dirbdama Norvegijoje, jai teko bendradarbiauti ir atidarant gastrobarą Lietuvoje.

„Publikas” yra pirmasis ir didžiausias mano asmeninis projektas, į kurį sudėjau labai daug pastangų bei tikėjimo“, – neslėpė L. Leščinskaitė, pasirinkusi restobaro konceptą, siekiant išlaikyti harmoniją tarp restorano ir baro.

Restobaras „Publikas“

„Žmonės, apsilankydami restobare, nebūtinai privalo įsipareigoti restorano aplinkai, tad gali jaustis jaukiau, būti savimi, atsipalaiduoti. Restobare, kaip taisyklė, galima rasti platų maisto pasirinkimą ir tuo pačiu pasimėgauti įvairiais gėrimais, susiburti su draugais ar kolegomis“, – mano verslininkė.

Restobare galima paragauti Viduržemio jūros regiono patiekalų, kurie buvo sudaryti bendradarbiaujant skirtingų šalių virtuvės šefams ir kombinuojant pasaulyje mėgstamus bei populiarius ingredientus.

Restobaras „Publikas“

„Tarkim, tokios žuvienės, kituose Lietuvos restoranuose jau nerasime, nes receptas buvo sukurtas specialiai mūsų restoranui. Taipogi yra patiekalų, kuriuos norint patiekti ant stalo, reikalaujančių ilgo paruošimo proceso, trunkančio netgi iki savaitės, tarkim, jaučio žandas „Rossini“, – pastebėjo L. Leščinskaitė.

Restobaro „Publikas“ virtuvės šefo rekomenduojamo patiekalo „Ypatingosios krevetės su risotto“ receptas.

Restobaras „Publikas“

1 porcijai reikės:

  • 8 tigrinės krevetės;
  • 50 g cukinijos;
  • 50 ml grietinėlės;
  • 50g Maskarponės sūrio;
  • česnako, svogūno, čili pipirų – pagal skonį;
  • šafrano žiupsnelis;
  • alyvuogių aliejus.


Risotto paruošti reikės:

  • 100 g Risotto ryžių;
  • 20 g Parmezano sūrio;
  • pusės stiklinės balto sauso vyno;
  • alyvuogių aliejaus;
  • šalotinio svogūno, druskos, pipirų.


Patiekalo ruoša:

Iš pradžių keptuvę pakaitiname, įpilame aliejaus. Apkepiname krevetes, svogūną, cukiniją. Pilame grietinėlės, paskaniname prieskoniais ir viską troškiname apie 5 minutes.

Pasiruošiame risotto: aliejuje pakepiname susmulkintą šalotinį svogūną, suberiame ryžius ir pakepiname kelias minutes, kol šie taps beveik skaidrūs. Tuo tarpu kitame puode verdame lengvą daržovių sultinį. Užpilame ryžius baltuoju vynu ir nugariname. Neskubėdami, kas kelias minutes pilame po keletą šaukštų sultinio ant ryžių ir maišome, sumažiname ugnį. Kai ryžiai įgaus vientisą homogenišką konsistenciją įpilame grietinėlės. Suberiame dalį tarkuoto parmezano sūrio, labai kruopščiai išmaišome ir uždengiame dangčiu. Leiskime risotto pailsėti kelias minutes.
Lėkštėje pakepintas krevetes patiekiame su risotto.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)