Bretoniškai tešlai reikės:

  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 3 kiaušinių trynių
  • Žiupsnelio druskos
  • 180 g miltų
  • 5 g kepimo miltelių

Migdoliniam kremui reikės:

  • 75 g sviesto
  • 75 g cukraus pudros
  • 75 g migdolų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 15 g kukurūzų krakmolo
  • 70 grietinėlės

Karameliniam obuolių įdarui reikės:

  • 100 g cukraus
  • 60 g grietinėlės
  • 70 g sviesto
  • 2 vidutinių obuolių


Sviestą kambario temperatūros išsukti su cukrumi. Tuomet maišant po truputi supilti kiaušinių trynius. Supilti miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.

Gautą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir palikti „pailsėti“ 2-3val. šaldytuve.

Tešlą iškočioti 5 mm storio. Kepimo skardoje suformuoti tešlą, kad būtų užpildyta apačia ir šonai. Palikti šaldytuve kuriam laikui, kad tešla sutvirtėtų.

Per tą laiką pasidaryti kremą. Į indą sudėti visus birius produktus ir išmaišyti. Įdėti sviestą ir gerai permaišyti. Įmušti kiaušinį ir plakti iki vientisos masės. Galiausiai supilti grietinėlę ir maišyti iki masė taps vientisa. Palikti šaldytuve, kol kremas sutvirtės.

Dalį cukraus kaitinti, kol pradės lydytis ir įgaus rusvą spalvą. Suberti likusį cukrų tolygiai paskirstant keptuvėje. Lėta srovele nuolat maišant šluotele supilti pašildytą grietinėlę. Sudėti sviestą ir virti, kol sviestas ištirps. Suberti pjaustytus obuolius ir šiek tiek karamelizuoti.

Liko suformuoti pyragą. Į skardą su tešlą supilti migdolinį kremą. Ant jo sudėti obuolius su karamele. Pyrago viršų uždengti likusios tešlos gabaliukais.

Kepti iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Obuolių pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)