Ruslanai, surengėte degustacinę vakarienę Pasvalyje – ten, iš kur Jūs pats ir kilęs. Ar miesto žmonės džiaugiasi, kad jų gomurius džiuginate gurmaniškais patiekalais?

Tai buvo pirmasis degustacinis vakaras Pasvalyje. O publika buvo vietiniai žmonės, tad įtikti nėra labai lengva, bet manau, kad man pavyko.

Kas kiek laiko tokias vakarienes organizuojate savo gimto miestelio gyventojams?

Turiu vardinį vakarą, kuris jau vyko antrus metus iš eilės. Ten buvo muzika ir maistas. Aišku, kitoks maistas. Dabar sukaupiau drąsą surengti labiau gurmanišką vakarienę, kurioje buvo pristatyti ir kitokie patiekalai.

Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu

Kiek ši degustacinė vakarienė kainavo asmeniui?

Kadangi tai buvo rengiama edukaciniu tikslu savo miestui, kaina buvo pasirinkta mažesnė – 25 eurai žmogui. Aišku, skamba juokingai, bet manau, jog pirmiausia atvežant tokį naują dalyką, reikia neperspausti. Pinigus surinktus už vakarienę skyriau organizacijai „Gelbėkit vaikus“.

Ar turi perspektyvų Pasvalys? Ar žmonės gali sau leisti mėgautis tokiomis prašmatniomis vakarienėmis tokiame nedideliame miestelyje? Galbūt tai tendencija tokia, kad į miestelius atvyksta turtingesni žmonės iš didmiesčių?

Ir į Pasvalį ateina ta tendencija, jog už gerą kokybę reikia sumokėti brangiau. Smagu, jog kiekvienas restoranas derinasi prie klientų noro ir norimų išleisti pinigų, pasiūlant ne mažiau kokybišką produkciją ar patiekalus.

Ką tą vakarą žmonės ragavo? Kuo ypatinga buvo vakarienė? Pristatykite ją.

Žmonėms buvo pristatyta įvairių šalių virtuvė. Tai smulkus prisilietimas iš Prancūzijos, Amerikos, Italijos, Turkijos, Islandijos. Žaliųjų žirnelių sriuba su Poached egg ir rikota. Gaivu, rudeniška ir sotu.

Antrasis patiekalas: rūkyta žuvis – menkės ir lašišos derinys. Kartu buvo patiekiama imbierinis žaliosios citrinos jogurto padažas su duonos ir alyvuogių aliejaus traškučiu.

Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu

Trečiasis patiekalas – brandinta jautiena su miško grybais, svogūnų piure, žolelių plutele. Padažui naudojau triumu ir degintų kaulų sultinį.

Ketvirtasis patiekalas atspindėjo labiau skandinavų šalis. Pasirinkau avieną, kurią patiekiau su baklažanais žolelių aliejumi ir degintu daržovių padažu. Šalia glaudžiau pankolio šaknį, gamintą apelsinų ir citrinų sultyse. Toks patiekalas Pasvalio rinkoje – gan kitoks, tačiau manau, jog žmonės ir tai suprato.

Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu

Desertą pasirinkau gaivų, bet išskirtinį. Tai rozmarinų, citrinos ir žaliųjų agurkų panna cotta su migdolų trapučiu. Po sunkaus maisto šis desertas buvo kaip atgaiva.

Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu

Ar vietiniai gyventojai žino, kad esate virtuvės šefo Gordon Ramsay mokinys? Kaip jie tai vertina?

Manau, kad ši informacija pasklido gan plačiai. Aišku, man lengviau kalbėti per maistą, tad aš bendravau kitokia kalba. Labai džiaugiuosi dideliu palaikymu. Nesu kažkuo ypatingas, tiesiog džiaugiuosi, ką darau ir vertinu kiekvieną gautą pamoką. O žmonės, manau, tai įvertino.

Vakarienė su Ruslanu Puskepaniu

Galbūt tokias vakarienes planuojate ir kituose mažesniuose Lietuvos miesteliuose?

Planų tikrai yra, bet negaliu veržtis į restoranus ir prašyti, jog leistų jų restorane daryti degustacines vakarienes. Nemeluosiu, jog nustebau, kad paskelbus apie vakarienę, visas vietas rezervavo per porą valandų, bet juk ne visada taip gali būti. Ačiū visiems, kurie prisidėjo prie šios vakarienės įgyvendinimo. Be rėmėjų tikrai būtų buvę sunku, o tokio stipraus palaikymo nesitikėjau. Džiaugiuosi, jog tai įgyvendinau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)