Na, o smagiausia dalis yra kepti „Medučio“ papločius, kadangi jų nereikia kočioti. Tešlą ištepei ant kepimo popieriaus ir šauni į orkaitę. Kad torto papločiai būtų vienodo dydžio, rekomenduoju apsibrėžti lėkštės ar tortinės, kurioje sluoksniuosite tortą, apskritimą. Beje, pagal recepto proporcijas išeina poros kilogramų tortas. Aš kepiau iš pusės porcijos, dėl to man išėjo maždaug 10 plonų papločių. Jeigu ir jūs nuspręsite kepti nedidelį „Medutį“, tuomet naudokite visko per pusę mažiau (3 kiaušinių nepadalinsi per pusę, tad naudokite 2 mažus kiaušinius arba vieną labai didelį).

16-18 porcijų

Reikės:

Papločiams:

  • 400 g miltų
  • 250 ml medaus
  • 3 kiaušinių
  • 6 valg. š. cukraus
  • 3 valg. š. grietinės
  • 2 arb. š. kepimo sodos


Kremui:

  • 1,5 l grietinės
  • 14-15 valg. š. cukraus pudros (pagal skonį) (pusei porcijos 10-12 valg. š.)
  • 1 citrinos sulčių arba 1-2 arb. š. citrinos rūgšties (pagal skonį) (pusei porcijos 0,5 citrinos sulčių)


Gaminimas:

Orkaitę įkaitinti iki 180 C.

Papločiai – kiaušinius gerai išplakame su cukrumi. Atskirame indelyje grietinę sumaišome su soda, paliekame, kad suputotų, pakiltų. Į kiaušinių masę įmaišome skystą medų (jei medus neskystas – trumpam pašildome mikrobangų krosnelėje), viską gerai išplakame. Po to įmaišome grietinę su soda, gerai išmaišome ir galiausiai pamažu įmaišome persijotus miltus. Tešla bus jogurto tirštumo. Ant kepimo popieriaus ištepame norimo dydžio labai ploną apskritimą (tepame apie 2 valg. š. tešlos), o apskritimo dydį reguliuojame pagal tortinės ar lėkštės, ant kurios dėsite tortą, dydį. Kiekvieną paplotį kepame apie 5-7 min, kol paruduos. Kai iškeps, paliekame atvėsti ir nulupame nuo kepimo popieriaus.

Kremas – sumaišome visus kremo ingredientus viename inde. Cukraus ir citrinos sulčių (ar rūgšties) kiekį reguliuokite pagal savo skonį (skaniau, kai pertepimas yra rūgštesnis, nes torto papločiai yra gana saldūs). Kol keps papločiai – kremą paliekame šaldytuve stengti.

Kai visi torto papločiai atvės, pasiliekame vieną paplotį trupiniams (jį geriausia sutrupinti atvėsusį).

Torto sluoksniavimas – dedame vieną paplotį į tortinę ar lėkštę, kurioje sluoksniuosite kremą. Paplotį ištepame kremu, dedame kitą paplotį, vėl tepame kremą ir taip sluoksniuojame, kol paskutinis sluoksnis gausis lakštas be kremo (pasiliekame šiek tiek kremo torto aptepimui). Kai baigsite sluoksniuoti – torto viršų uždengiame maistine plėvele ir dedame stengti į šaldytuvą bent 5 h ar pernakt. Sustingusį tortą aptepame likusiu kremu ir apibarstome trupiniais. Puošiame kaip patinka.

Skanaus!

Tortas „Medutis“