Renginio metu vyko sūrių konkurso finalas. Aštuonių narių tarptautinė komisija, susidedanti iš sūrių gamybos technologų, virtuvės šefo, žurnalisto ir someljė, publikai stebint rinko festivalio prizininkus ir Grand Prix laimėtoją.

Ukrainos sūrininkai, tobulinę savo amatą Lietuvoje, Valdo Kavaliausko sūrininkų mokykloje, buvo tikras šių metų Sūrio festivalio atradimas. Geriausiai publikos įvertinto sūrio apdovanojimą pelnė sūris „Legenda“ pagamintas Ukrainos sūrininkų „Dobra ferma“. Negana to, ukrainiečių „Legenda“ iškovojo ir geriausio kietojo sūrio titulą.

„Labai džiaugiuosi šia pergale ir tuo, kad jūs įvertinote mūsų darbą. Jūs mėgstate mūsų sūrius, o mes jūsų, todėl tikiuosi, kad ir ateityje bendradarbiausime“, – kalbėjo 10 Ukrainos sūrininkų delegacijos atstovas.

Geriausiu šviežiu sūriu Druskininkuose pripažintas taip pat ukrainietiškas „Žaliasis kvadratas“.
Geriausias punskietis sūris – „Svaigulys“, kurį pagamino lietuvių sūrinė „Laimingi sūriai“. Geriausias pusminkštis sūris – Vaidos Genienės „Lėtas“. Geriausias minkštasis sūris – „Ožka pataluose“ iš Laužėnų kaimo sūrinės, o geriausias mėlynojo pelėsio sūris – toje pačioje sūrinėje pagamintas „Ožkų šilelis“.

Festivalio Grand Prix pelnė V. Genienės sūris „Resvas“. Jo kūrėja keliaus į pasaulinį smulkiųjų sūrininkų kongresą „Cheese 2019“, kuris vyks rugsėjo 20-23 dienomis Bra, Italijoje. Geriausią Lietuvos sūrininką į Italiją kviečia organizacija „Slow Food“.

Festivalyje surengtos išskirtinių sūrių degustacijos, kūrybinės dirbtuvės vaikams, buvo demonstruojama sūrio ir žemaitiško kastinio gamyba. Šventę užbaigė dueto „Moonrise“ džiazo koncertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)