Pasirodo, egzistuoja neverbaliniai signalai, kurie daug pasako apie žmogų, sėdintį priešais jus.

Elgesys prie stalo

Neryžtingas

Jeigu jūsų pašnekovas ilgai skaito meniu, apipila klausimais padavėją, reiškia, yra atviras naujovėms ir, nors turi neryžtingumo, yra pasirengęs įveikti sunkumus.

Užsispyrėlis

Jeigu žmogus pirmą kartą atėjo į kažkokį restoraną ir nė nepažvelgęs į valgiaraštį užsisakinėja, veikiausiai tai labai užsispyręs žmogus, kuriam ne prie širdies eksperimentai. Ši žmonių kategorija nepakenčia naujovių, mėgsta stabilumą, pramintus takus.

Azartiška asmenybė

Jei žmogus užsisakė aštrių patiekalų, o ant jų dar beria aitriųjų paprikų, žinokite – prieš jus sėdi avantiūristas, kurį traukia rizika. Čikagos tyrėjų duomenimis, mėgstantys aštrų maistą žmonės rinksis azartinius žaidimus, didelį važiavimo greitį ir siaubo filmus. Su žmonėmis, kurie mėgsta egzotinius patiekalus, niekada nebus nuobodu. Šie naujovių mėgėjai mielai sutiks, sulaukę kvietimo į avantiūrinę kelionę, darbe jie visada turės naujų idėjų, pasiūlymų.

Intravertas

Jeigu jūsų kompanionas užsisakė šviežių daržovių ar vaisių salotų, ekspertų nuomone, didelė tikimybė, kad jis – intravertas, tylus, sąžiningas žmogus. Tokie žmonės dažnai sąmoningiau maitinasi, jų organizmui lengviau įprasti prie sveiko maisto.

Ekstravertas

Pasak tyrėjų, ekstravertai labai mėgsta riebią mėsą ir saldumynus. Jiems patinka, kai maistas teikia malonumą, jie retai atsisako susitikimų su draugais. Būtent todėl ekstravertai dažniau nei kiti linkę į persivalgymą ir antsvorį.

Ponaitis „noriu visko iš karto“

Elgesys prie stalo

Įprotis sumaišyti lėkštėje visus valgius, sukeliant chaosą, o po deserto užkąsti sūraus maisto išduoda, kad tai žmogus, kuris nori gauti iš gyvenimo viską iš karto, nesigilindamas į smulkmenas. Tokioms asmenybėms netinka strategijos, kaip kryptingai, palaipsniui siekti sėkmės. Jie nori čia ir dabar ištraukti laimingą bilietą. Tokio elgesio pliusas – jie moka atskirti darbą ir asmeninį gyvenimą, visada randa laiko artimiausiems žmonėms.

Atsipalaidavęs

Jei žmogus su apetitu kerta sriubą ir kramto taip, kad aplinkiniams teka seilės, galite būti tikri – tai atviras, nerūpestingas asmuo, kuriam nerūpi, ką apie jį galvoja. Su tokiais žmonėmis kartais nelengva, juk jie paklūsta tik savo vidiniam ritmui.

Skrupulingas

Ar kada teko sutikti žmonių, kurie kruopščiai perpjauna visus patiekalo ingredientus? Šie žmonės pasižymi idealiu pasirengimu bet kokiai veiklai. Darbe jiems patinka tegu lėtai, bet stabiliai kilti karjeros laiptais, o santykių nori su pastoviu, patikimu partneriu. Jie gana lėtapėdžiai, viską atlieka santūriai, vis pažvelgdami iš perspektyvos, užtai yra patikimi, tvarkingi, jais tikrai galima pasikliauti. Jų nepavadinsi sėkmės medžiotojais, veikiau tai kantrūs darbštuoliai.

Švaruolis

Tas, kas išskirsto patiekalą į komponentus, darbe yra puikus organizatorius, o namuose palaiko sterilią tvarką. Svarbiausia – nepersistengti, kad šie įpročiai neperaugtų į maniją.

Vienu metu atliekantis daug užduočių

Elgesys prie stalo

Jei pastebėjote, kad kompanionas sumaišė visą patiekalą, galima teigti, kad jam patinka vienu metu atlikti daug užduočių. Tai pasakytina ne tik apie maistą, bet ir apie darbą, asmeninį gyvenimą. Tokie žmonės dažniausiai užmezga gerus santykius, juk jie randa laiko artimiesiems.

Individualistas

Tie, kurie valgydami neslepia emocijų (jei skanu – jie čepsės, iš pasitenkinimo prisimerks, o jei neskanu – raukysis, visa povyza rodys nepasitenkinimą), yra individualistai. Šie žmonės nesitaiko prie aplinkinių, neslepia savo jausmų, nebijo būti savimi. Jie retai kada eina su minia, dažniausiai klauso širdies.

Elgesys prie stalo
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)