„Ačiū visiems, kurie prisidedate! Perskaitę skelbimą lentoje, kad senjorams „Kibi Čibi“ pietūs nemokami, garbingo amžiaus žmonės sunkiai gali tuo patikėti. Tikslinasi kelis kartus už ką, kodėl... o pasiūlius prisėsti ir pasivaišinti, šie kuklinasi ir sako, kad paliktume dalį pietų sumos kitam senjorui“, – tokiu užrašu socialiniame tinkle pasidalijo užkandinė.

Išvaizda apgaulinga

Pasak jų, ateina senjorai, senjorės, kurie atrodo tikrai elegantiškai, tvarkingai, sunkumų, rodos, jokių. Nedrąsiai paklausia, ar gali pasivaišinti. Pradėjus pokalbį, žodis po žodžio viena stilinga moteris prisipažįsta, kad turi 40 metų stažą, tačiau po visų mokesčių ir kasdienių pirkinių pramogoms lieka vos 5 ar 6 eurai mėnesiui, todėl kavinėje ji nesilanko, nors tikrai mielai ateitų išgerti kavos puodelį. Už puodelį kavos kavinėje, ji sako nusiperkanti visą kavos pakelį į namus. Ir tokių senjorų labai daug. Jie kuklūs, nedrąsūs, nepratę, kad kažkas kažkuo juos vaišintų, mokėtų.

Pietūs tik lašas

„Iš tiesų ko labiausiai trūksta mūsų senjorams, tai nuoširdaus pokalbio, dėmesio ir bendravimo. Jie užsuka ir mielai dalijasi savo istorijomis, džiaugiasi, kad gali kažkur pasipasakoti. Taip, mes galime sakyti, kad čia paties žmogaus atsakomybė, kaip jis gyvena, ar turi su kuo pasikalbėti, bendrauti, bet ar tikrai? Ar tikrai mes dažnai paskambiname savo seniems tėvams, seneliams, giminaičiams, juos aplankome? Ar kantriai išklausome jų istorijų? Jei ne pietus, tai skirkime bent 10 minučių pokalbiui su artimu, o gal ir svetimu senjoru, padarysite tikrai gerą darbą“, – savo įraše teigia užkandinės komanda.

„Mums tas euras ar du gali būti juokinga suma, kurią išleidžiame kramtomai gumai ar puodeliui kavos, o kažkam tai – visos dienos maisto biudžetas. Žinoma – liūdna. Bet jeigu tik sėdėsime ir liūdėsime situacija tikrai nepasikeis. Dabar labai populiarėja įvairios akcijos, kurių metu klientai gali palikti papildomus kelis eurus prie sąskaitos, kurie būtų skirti apsilankiusio senjoro puodeliui kavos ar pietums. Mes labai palaikome tokius gerus darbus ir nuoširdžiai kviečiame prisijungti visus užsukančius pas mus į svečius“, – dalintis gerumu ir padėti senjorams kviečia „Kibi Čibi“ įkūrėjas Dalius Barišauskas.

Prisidėti prie akcijos galite ir pavedimu. Senjoro pietūs – 3 Eur.
UAB „Karolda“, sąskaitos nr. LT937300010156882690
Paskirtyje nurodyti: „Pietūs senjorui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)