Kumpio ir braškės sumuštinis

Skamba neįprastai? Anot populiaraus tinklaraščio „Ant medinės“ lentelės autorės K. Pišniukaitės, sumuštiniai gali tikti ne tik pusryčiams, o derinant įvairius ingredientus juos galima paversti išties gurmaniškais užkandžiais. Vienas tokių receptų, kaip pati sako, tobulai skambantis avokado, skrudinto prosciutto ir braškių derinys.

Sumuštinis su kumpiu ir braškėmis

1 porcijai reikės:

  • 2 riekelių skrudinimo duonos su ruginiu arba avižiniu raugu
  • Kreminio arba minkšto ožkos sūrio
  • 1 avokado
  • Citrinos sulčių
  • 2 braškių
  • Prosciutto kumpio
  • Baltojo arba pavasarinio ridiko
  • Kedrų riešutų
  • Ridikėlių ar kitokių mėgstamų daigų
  • Druskos, pipirų

Gaminimas:

Pasak Kristinos, pakaks penkių paprastų žingsnių, kad iš paprasto nuobodaus sumuštinio pasigamintumėte gurmanišką užkandį.

1. Paskrudiname prosciutto – dedame jo gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Ištraukiame ir atvėsiname – vėsdamas kumpis tampa traškus.
2. Paskrudiname duoną – tai galime padaryti skrudintuvu arba kaitindami 180 laipsnių orkaitėje kelias minutes. Tam puikiai tinka su raugu iškepta duona, kuri sumuštiniui suteiks papildomo subtilaus skonio ir aromato.
3. Ant paskrudintos duonos tepame kreminio sūrio.
4. Dedame avokado (jį apšlakstome citrinos sultimis, kad nejuoduotų), ridiko ir braškių griežinėlių, traškaus prosciutto, kedrų riešutų ir daigų.
5. Pabarstome druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

Prancūziškas skrebutis su braškėmis

Modelis, tinklaraščio apie skanų ir sveiką maistą „Nestoras maistas“ autorė Ieva Greičiūnaitė sako, kad patys geriausi savaitgalio pusryčiai būna tuomet, kai ant stalo garuoja ką tik paskrudintas prancūziškas skrebutis ir siūlo išmėginti pavasariu kvepiantį jo variantą su šviežiomis braškėmis.

Prancūziškas skrebutis su braškėmis

1 porcijai reikės:

  • 2 riekelių duonos. Šiam skrebučiui puikiai tinka sveikesnė su avižų raugu kepta duona, kurioje nėra pridėtinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1/3 puodelio pieno. Pienas gali būti tiek įprastas, tiek augalinis, pavyzdžiui, avižų
  • 1 valgomojo šaukšto medaus
  • 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono

Gaminimas:

1. Dubenėlyje sumaišome kiaušinį, pieną, medų ir cinamoną.
2. Panardiname duonos riekeles į kiaušinio, pieno, medaus ir cinamono plakinį iš abiejų pusių.
3. Kiaušinio plakinyje pamirkytas duonos riekeles kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių kelias minutes. Kepimui galima rinktis sviestą ar augalinį aliejų. Tam puikiai tinka kokosų aliejus, kuris skrebučiui suteiks subtilaus salsvo kokosų skonio.
4. Apkepus skrebučius, ant jų dedame griežinėliais pjaustytas šviežias braškes.

Pasak Ievos, prie šio skrebučio tobulai dera riešutų sviestas ar graikiškas jogurtas.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)