Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu.

8 porcijos

Reikės:

Biskvitui

  • 4 kiaušinių
  • 4 valg. š. cukraus
  • 4 valg. š. miltų
  • 1 žiupsnio druskos

Kremui

  • 180 g varškės (riebesnės)
  • 180 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 180 g saldaus kondensuoto pieno (naudokite šiek tiek mažiau nei pusę indelio)
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
Kuršėnų vyniotinis

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
2. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
3. Kiaušinio trynius sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakame ~3 min, kol masė pabąla. Per sietelį į tešlą įsijojame miltus, pirmiausia 1/3 miltų, tada pamažu įsijojame ir įmaišome likusią dalį.
4. Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberiame druskos ir plakame tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai ir atsargiai sumaišome su kiaušinių tryniais (naudojame šaukštą ar mentelę).
5. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių, gerai prispaudžiame šonus. Aš naudojau 44 cm x 29 cm orkaitės skardą. Tešlą supilame ant orkaitės skardos, išlyginame paviršių. Biskvitą kepame įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Po to išimame iš orkaitės, apverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimame kepimo popierių. Tada biskvitą suvyniojame į virtuvinį rankšluostėlį (vyniojame nuo pat kraštelio) ir paliekame visiškai atvėsti.
6. Kremas – viename dubenyje išplakame sviestą su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi naudodami elektrinį maišytuvą. Plakame kelias minutes, kol gauname kreminę masę. Varškę pertriname per sietelį, sudedame į dubenį su sviestu, išplakame.
7. Išvyniojame biskvitą, ant jo tolygiai užtepame kremą ir susukame į ritinį. Vyniotinį perkeliame ant lėkštės ir dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra.

Skanumėlis!

Kuršėnų vyniotinis