Kanapė latviams visada buvo pažįstamas augalas. Mūsų protėviams kanapių sėklos buvo vienas svarbiausių baltymų šaltinių, turtinga jų mityba vertinama jau keletą šimtmečių. Mūsų laikais su kanape siejamos įvairios asociacijos, todėl Kuldygos restoranų savaitėje kanapė išrinkta pagrindiniu akcentu tam, kad būtų primintos vertingos jos maistinės medžiagos ir įvairiapusis panaudojimas.

Kanapių sėklos yra visavertis baltymų šaltinis, jose yra visų nepakeičiamų aminorūgščių, be to, kanapė yra vienintelis augalas, kurio baltymus kūnas taip lengvai asimiliuoja. Kanapių aliejuje gausu ląstelienos ir nepamainomų Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių. Kanapių sėklose taip pat gausu vitaminų B1, B2, B6, C, E ir mineralinių medžiagų – natrio, kalcio, geležies.

Kuldygoje vyks restoranų savaitė

Kanapių lapai taip pat valgomi. Juose, kaip ir dilgėlių lapuose, gausu silicio, kritiškai būtino stipriems kaulams, gražiai odai, plaukams ir nagams.

Kanapių sėklos turi ir gausybę gydomųjų savybių – stiprina imunitetą, padeda išvalyti organizmą nuo toksinų, mažina stresą, šalina nemigą, gerina koncentraciją ir atmintį.

Kuldygoje vyks restoranų savaitė

Ne paslaptis, kad kanapės yra specifinio skonio, tačiau derinant jas su įvairiais šviežiais vietiniais produktais, jos maistui suteikia ypatingą prieskonį. Tuo galės įsitikinti kiekvienas Kuldygos restoranų savaitės metu, platų kanapių produkcijos pasirinkimą bus galima įvertinti daugiau kaip 10 restoranų, kavinių ir užeigų.

Kaip įprasta, Restoranų savaitės metu bus tiekiami patiekalai, kurie nėra įtraukti į restoranų ir kavinių valgiaraščius, labai patraukliomis kainomis – 2 patiekalai už 10 Eur arba 3 už 12 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)