Nenorintiems ilgai darbuotis virtuvėje B. Nicholson sako, kad iš anksto pasiruošus kai kuriuos ingredientus, skanų patiekalą bus galima pagaminti itin greitai. Tam puikiai tinka lėtai keptas jautienos kumpis – kelias valandas orkaitėje kepta mėsa vėliau bus galima pagardinti kitus patieklus.

„Taip ištroškinta mėsa bus bazė, su kuria galima daryti visokius kitokius patiekalus – kesadilijas, įdaryti blynelius, dėti į sriubą, pasidaryti greitą troškinį. Aš pati paprastai ištroškinu didelį puodą mėsos, kuri paskui stovi šaldytuve ir tą savaitę iš jos galima pasigaminti du patiekalus. Pavyzdžiui, grybų troškinį su jautiena“, – sako B. Nicholson.

Lėtai keptas jautienos kumpis

Lėtai keptas jautienos kumpis

Reikės:

  • 2 kg jautienos kumpio su kaulu
  • druskos, pipirų
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio maltos kalendros
  • 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 1 česnako galvos
  • kelių lauro lapų
  • čiobrelio šakelės
  • 1 stiklinės vandens
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • 1 šaukšto Vusterio padažo
  • 1 šaukšto sojos padažo
Greitas jautienos troškinys su grybais

Greitas jautienos troškinys su grybais

Reikės:

  • 2 svogūnų
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 250 g rudųjų pievagrybių
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelio pomidorų padažo
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 1 šaukšto miltų
  • 400 ml sultinio
  • 800 g – 1 kg troškintos jautienos (kumpio)
  • 1 kupino šaukšto grietinės
  • kelių šakelių krapų

Gaminimo būdas – laidos įraše.