Tai pyragas, kuriam reikia itin mažai ingredientų. Pyragas, kurio savikaina nedidelė, o rezultatas – didis!

Greitas sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas su mėlynojo pelėsio sūriu

Jums reikės:

  • 500 g sluoksniuotos tešlos (aš naudoju šaldytą, bet jeigu turite laiko ir noro – prašau, kočiokite)
  • apie 1 kg naminių obuolių
  • 50 g sviesto
  • cinamono
  • cukraus arba medaus
  • kiaušinio trynio (aptepti)
  • 50 g smulkinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu

Gaminimas:

Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

Keptuvėje ištirpdykite sviestą, sudėkite obuolius, įpilkite cinamono, įdėkite cukraus arba medaus. Patroškinkite lengvai maišydami, kol obuoliai karamelizuosis.

Ant kepimo skardos tieskite kepimo popierių, dėkite tešlos lakštus, tuomet obuolius (truputį atvėsinkite) ir pabarstykite sūrio. Mėgstantiems intensyvesnį skonį – daugiau, norintiems tik papildomo prieskonio – mažiau.

Tešlą iškloję ant skardos, ją įpjaukite kraštuose, o per vidurį palikite vietos obuoliams. Tuomet lenkite kiekvieną stačiakampį, kaip parodyta nuotraukoje. Taip pyrago viršus bus dailesnis. Aptepkite pyagą trynio plakiniu.

Pyragą pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Beje, temperatūra labai svarbi, nes per žemoje temperatūroje gali išbėgti sluoksniuotoje tešloje esantis sviestas.

Skonių variacija: obuolius galite keisti kriaušėmis arba moliūgais! Prie abiejų puikiai tiks sūris su mėlynuoju pelėsiu.