„Šokoladinis burokėlių pyragas – moderni klasika. Siūlau išsikepti ypatingą pyragą – be glitimo, kuriame miltai pakeisti maltais lazdynų riešutais. Mano siūlomas pyragas yra maistingesnis nei įprasti. Žinoma, į pyrago sudėtį įtraukti 5 kiaušiniai, bet jame yra ir 300 gramų burokėlių“, – sako maisto tinklaraštininkė ir pataria desertuose įprastą baltąjį cukrų pakeisti klevų, datulių, agavų sirupu arba medumi. Nuo to jūsų desertas tik taps sveikesnis.

Jei nuspręsite kepti desertą su daržovėmis, derėtų laikytis proporcijų. Taip pat atsižvelgti į tai, kad daržovės savyje turi daug drėgmės – todėl dažnu atveju daržovių masę reikia nuvarvinti, ypač jei pyragui naudojama moliūgų tyrė.

Maisto tinklaraštininkė sako, kad maisto sezoniškumas mums, lietuviams, yra labai artimas, tik kartais reikia apie tai priminti.

Išsamiau apie daržoves desertuose – įraše.