„Pirminė idėja buvo iš visos šios patalpos padaryti kino teatrą, tačiau jos buvo atsisakyta, nes pastatas nėra pritaikytas garso izoliacijai. Tai kino salė buvo sumažinta iki mažesnės, bet šalia įgyvendino šį maisto turgų“, – sakė naujosios vietos vadovė Lina Klimašauskienė.

„Downtown Food Hall“ ir „Kino Deli“

Pati Lina prie komandos prisijungė šiek tiek vėliau. „Direktorius Aidas Akcijonaitis su kolegomis pirmiausia apačioje atidarinėjo naktinį klubą „Lombardas“. Jiems pavyko gauti ir šias patalpas, jos buvo kaip tik nuomojamos. Prisigaudė įvairių pavyzdžių užsienyje ir įgyvendino maisto turgaus idėją Vilniuje. Aš pati atsiradau čia, nes esu dirbusi su „Open Kitchen“, – pasakojo ji.

Pasak L. Klimašauskienės, jie patys tokio formato kino salės, kur būtų galima įsinešti maistą, užsieny neužmatė.

„Downtown Food Hall“ ir „Kino Deli“

„Viską bandome įgyvendinti iš savo patirties, kiek kiekvienas esame keliavę, kiek kur kas kažko matę, įvairiausių turgaus idėjų. Kiekvienas atsivežame po kažkokią detalę, kas mums patiko, ką norėtume įgyvendinti. Toks sprendimas yra ne vieno žmogaus, o bendras komandos“, – apie tai, kaip sugalvojo tokią idėją pasakojo Lina.

Surengė tylų atsidarymą, kad žmonės iš lūpų į lūpas išgirstų, o jie pamatytų, kur dar turi pasitobulinti. Daugiau nei savaitę veikianti erdvė jau susilaukia nemažai svečių, bet žmonės – sutrikę ir klausia – ar čia galima įsinešti gėrimų?

„Nes kino teatro žiūrovams nėra įprasta, kad galima būtų įsinešti gėrimų ar rimtesnių užkandžių, o ne tik popkornų. Aišku, mes prašome atsargiai valgyti. Ten gal nėra labai patogu pietauti ar vakarieniauti, bet užkandžiauti po truputį jau nešasi.

„Downtown Food Hall“ ir „Kino Deli“

Dažniausiai būna taip, kad žmonės ateina, pavalgo ir tada gėrimą ar užkandį nusineša į salę. Prie staliuko prisėda, tvarkingai pavalgo. Nusiskundimų, kad kažkas liktų nepatenkintas, kad kažkas būtų negerai ar kažkam trukdytų, kai kiti valgo – neturėjome“, – žmonių elgesį naujoje erdvėje komentavo L. Klimašauskienė.

„Downtown Food Hall“ ir „Kino Deli“

Dabar maisto turguje veikia 10 vietų, bet, kai viskas pilnai įsikurs, bus 14 skirtingų vietų. Tad ši vieta tiks ir didelei žmonių grupei su skirtingais norais ir pageidavimais, kas ką nori valgyti – čia visi ras kažką skirtingo.

„Visos virtuvės nesikartoja, visko yra atrinkta po vieną. Mūsų subjektyvia nuomone – vieni geriausių iš savo srities. Viena vištiena, vieni burgeriai, vieni popkornai, vieni sušiai, kad niekas nesikartotų, o žmonėms būtų pasirinkimas“, – aiškino Lina.

Didžioji dalis čia įsikūrusių restoranų yra vienintelė vieta, kur juos galima rasti. „Paikis“, „PingPong“ turi vienintelį čia tašką, taip pat ir pietryčių Azijos sriubos, „Mea*t“ sušiai yra vieninteliai čia. „Holigans“, „Zatar“ yra šios vietos vegetarų ir veganų atstovai. Poros savaičių bėgyje atsidarys „Eko Morka“, kur siūlys šviežiai spaustas sultis ir salotas su rimtesniais baltyminiais priedais.

„Downtown Food Hall“ ir „Kino Deli“

Maisto turgus dirba kiekvieną dieną, septynias dienas per savaitę. Pirmadieniais – ketvirtadieniais nuo 11 val. iki 21 val., penktadieniais ir šeštadieniais – nuo 11 val. iki 23 val., o sekmadieniais – nuo 11 val. iki 17 val. Dienos pietus čia galima pavalgyti už 5-6 eurus. Visame maisto turguje galima atsiskaityti tik banko kortelėmis.

„Visiškai nepriimame grynųjų, nebent norite palikti arbatpinigių. Pirmiausia, tai labai supaprastina aptarnavimą. O kitas dalykas – mes norime parodyti, kad mes veikiame labai skaidriai. Mūsų nuomone, kad šiai dienai daugiau žmonių neturi grynųjų. O šiais laikais kortelėmis galima palikti ir arbatpinigių, tačiau ne visiems tai yra priimtina, todėl leidžiame juos palikti ir grynais.

Antras išskirtinumas – nors šiai dienai yra keli panašūs maisto turgūs, kiti mus lygina su „Uptown Bazar“ ar „Benedikto turgumi“, tačiau pas mus nėra krautuvėlių, mes nesame iki galo turgus, gal labiau maisto salė. Čia žmonės ateina pavalgyti, geriausiu atveju gali išsinešti porciją maisto. Pas mus nenusipirksi sveriamų alyvuogių, sūrio, kumpio, žuvies ir t.t.

Ir turime centrinį barą, nes kiti maisto turgūs dažniausiai neturi vieno centrinio taško. Mes tikimės, kad jis bus kaip susibūrimo vieta“, – teigė L. Klimašauskienė.

„Downtown Food Hall“ ir „Kino Deli“

Trečias naujos vietos išskirtinumas – stengiamasi vengti ir nenaudoti plastikinių indų. Pasak jų, šiai dienai dar visiškai atsisakyti negali, bet čia žmonės valgo įprastuose keramikiniuose induose. Kiekvienas restoranas turi pagal savo stiliaus pateikimą indus, tad plastikiniai yra naudojami tik išsinešimui.

„Downtown Food Hall“ ir „Kino Deli“

Į kino seansą įprastomis dienomis iki 18 val. bilietai kainuoja 5 eurus, jeigu po 18 val. – 8 eurus, studentams, vaikams ir senjorams yra taikomos nuolaidos, tad bilieto kaina – 5 eurai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)