Moliūgų pyragas virtuvės naujokams
„Šiuo pyragu gali lepintis ne tik neturintys laiko sukiotis virtuvėje, bet ir tie, kurie mano, kad maisto gaminimas – ne jiems. Lengvai pagaminamas moliūgų pyragas savo konsistencija ir drėgnumu patiks visiems smaližiams“, – tikina N. Juchnevič.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 200 moliūgų tyrės
- 1 skardinės kondensuoto pieno
- 1 a. š. pyrago prieskonių
- 1 pakelio šaldytos tešlos
Gaminimas:
- Tešlą atšildykite ir plonai iškočiokite. Jei ji gabaliukais, sudėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus vieną šalia kito, kad neliktų tarpelių.
- Į kitą indą sudėkite kiaušinius, moliūgų tyrę, kondensuotą pieną bei pyrago prieskonius ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Gautą masę supilkite į kepimo skardą ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Vėliau sumažinkite temperatūrą iki 175 laipsnių ir kepkite dar apie 35–40 minučių.
Klasikinis obuolių pyragas
Klasikinis obuolių pyragas
„Obuolių pyragas visuomet primena namų jaukumą. Tiesa, ne visada pakilę nuo mamos stalo jaučiamės lengvai, todėl mažai kalorijų turintis obuolių pyragas bus puiki alternatyva pasiilgusiems tradicinių, naminių gardumynų, kuri be kaltės jausmo leis pasilepinti ne vienu gabalėliu“, – teigia konditerė ir siūlo išmėginti sveikesnį šio pyrago variantą.
Jums reikės:
- 700 g obuolių
- 110 g miltų
- 2 kiaušinių
- 90 g rudojo cukraus
- 1 tarkuoto citrinos griežinėlio
- 75 ml neriebaus pieno
- 3 a. š. kepimo miltelių
- šiek tiek druskos
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite kepimo indą – ištepkite jį riebalais, pabarstykite šiek tiek miltų ir tuomet padėkite į šalį.
- Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos skiltelėmis.
- Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, citrinos griežinėlio drožles bei druską ir viską plakite iki vientisos kreminės masės.
- Vėliau įmaišykite miltus, kepimo miltelius bei pieną ir viską gerai išmaišykite.
- Į tešlą sudėkite du trečdalius obuolių ir išmaišykite mediniu šaukštu arba mentele.
- Galiausiai sudėkite tešlą į kepti skirtą indą, o likusias obuolių skilteles išdėliokite ant masės viršaus.
- Pyragą kepkite 35 minutes.
- Prieš patiekdami šį gardėsį galite jį apibarstyti cukraus pudra.
Veganiškas mėlynių pyragas
Veganiškas mėlynių pyragas
Pasak maisto ekspertės, pyragais gali mėgautis net išrankiausi žmonės – tereikia atrasti sau tinkamą receptą.
„Pasirinkta ar paskirta mityba neturėtų riboti žmonių maisto pasirinkimo, o atvirkščiai – plėsti akiratį ir paskatinti domėtis kulinarinėmis naujovėmis. Šiandien turime visas galimybes eksperimentuoti virtuvėje ir ieškoti to, kas mums geriausia, todėl ir šis mėlynių pyragas nesudėtingai gali tapti kriaušių, spanguolių ar kitų sodo gėrybių pyragu“, – įsitikinusi konditerė.
Pagrindui reikės:
- 350 g avižinių sausainių
- 115 g veganiško sviesto
- 1 šaukšto cukraus
Mėlynių įdarui:
- 4 puodelių mėlynių
- 1 puodelio cukraus
- 3 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 1 puodelio vandens
- 1 šaukšto veganiško sviesto
- šiek tiek druskos
Gaminimas:
- Pradėkite nuo pagrindo – susmulkinkite avižinius sausainius ir juos sumaišykite su sviestu bei cukrumi.
- Gautu mišiniu išklokite pyragui skirtą indą, pirštais apspauskite pagrindą ir indo šonus. Paruoštą pagrindą įdėkite į šaldytuvą sustingti.
- Tuomet nedideliame puode išmaišykite cukrų ir kukurūzų krakmolą.
- Suberkite puodelį mėlynių, druską bei įpilkite vandens ir viską virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol masė taps tiršta. Jei nusprendėte naudoti sviestą, įdėkite jį į puodą ir išmaišykite.
- Ištraukite pyrago pagrindą iš šaldytuvo ir suberkite ant jo likusias mėlynes, o ant jų supilkite kaitintą pyrago įdarą. Uždenkite pyragą ir valandai palikite atvėsti.
Skanaus!