Nenugalima klasika

Šioje kategorijoje susitelkę Lietuvos restoranų klasika tapę restoranai, kurie jau veikia daugybę metų ir/ arba yra įsikūrę istorinėse vietose. Visi jie šiemet dalyvauja Lietuvos gastronomijos savaitėje. Taigi nuo šiandien iki sekmadienio tai yra puiki galimybė aplankyti vietas, į kurias iki šiol galbūt nė nedrįsote užsukti.

** 20 Eur (už degustacinį meniu)
*** 30 Eur (už degustacinį meniu)

VILNIUS

„Imperial“ (***)


Retas restoranas šiandien išlaiko visus klasikinius kanonus – nuo aptarnavimo, interjero iki turinio lėkštėje. „Imperial“ galima būtų pavadinti klasikos klasika.

Gastronomijos savaitės meniu labai trumpai: 3 patiekalų vakarienė, tačiau ne degustacinės principu, galima bus rinktis tiek užkandį (iš 6 variantų), tiek karštą patiekalą (iš 3), tiek desertą (irgi iš 3).

„Balzac“ (***)


Būnant čia trumpam pasimiršta, kad esi čia, Vilniaus miesto širdyje. „Balzac“ atmosfera nukelia tiesiai į meilės miestą, kuriame Onorė de Balzacas rašė meilės laiškus, – į Paryžių. Taigi šio restorano virtuvės stiliaus pristatyti turbūt ir nereikia.

Meniu labai trumpai: patieks prancūzišką klasiką: firminę keturių svogūnų rūšių sriubą, midijas baltojo vyno padaže ir burnoje tirpstantį „Creme Brulee“.

„Da Antonio“ (***)


Pagal kelių pastarųjų „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje rinkimus, tai yra geriausia itališkos virtuvės vieta Lietuvoje. Tačiau ji išsiskiria ir tuo, kad tradicinė itališka virtuvė čia yra pateikiama moderniai.

Meniu labai trumpai: trys patiekalai, bet pagrindinis vilioja labiausiai. Tai – unikali namų gamybos pasta su šviežiais trumais. Beje, trumų šioje degustacinėje vakarienėje bus ir daugiau.

„Hazienda Steakhouse“ (** ir ***)


Dar viena nenugalima klasika Lietuvos gastronomijos savaitės sąraše. Tai – kepsnių namai, duris atvėrę vieni pirmųjų Vilniuje, 1995 metais. Restoranas įsikūręs sostinės senamiestyje, XVI a. pastatytose patalpose.

Meniu labai trumpai: specialiai šiai progai sukūrė naujus patiekalus, kurių nėra restorano a la carte. Siūlomi du skirtingi meniu: 20 Eur (3 patiekalai) ir 30 Eur (4 patiekalai).

„Stikliai aludė“ (***)


Tai yra ta vieta, kuri mūsų šalį, kultūrą ir tradicijas reprezentuoja aukščiausiu lygmeniu. Taigi, jei šią savaitę turite svečių iš svetur – šis Lietuvos gastronomijos savaitės pasirinkimas – labai taiklus.

Meniu labai trumpai: plėšyta šoninė su garstyčiomis ir krapais ant keptos duonos, veršienos frikasė su grybais bei salierų piurė ir duonos samanės ledai.

„Žuvinė“ (***)


Tai yra specializuotas žuvų ir jūrų gėrybių restoranas, įsikūręs pačioje senamiesčio širdyje – Vilniaus rotušėje. Taigi nenuostabu, kad ir ši vieta privalėjo patekti į nenugalimos Lietuvos gastronomijos savaitės klasikos gidą.

Meniu labai trumpai: 4 patiekalų vakarienėje tik desertas – be žuvies. Taigi jūros skonių mėgėjai šią savaitę renkasi čia.

„Telegrafas“ (** ir ***)


Dar viena nenugalima klasika su vaizdu į Vilniaus arkikatedrą. Restoranas yra įsikūręs „Kempinski Hotel Cathedral Square“. Čia su kiekvienu nauju meniu, patiekaluose atpažinsite vyraujančias pasaulines gastronomijos tendencijas.

Meniu labai trumpai: vienas prabangiausių sostinės restoranų siūlys dviejų tipų degustacinius meniu – pietūs (20 Eur) ir vakarienė (30 Eur). Kiekvienas jų susideda iš trijų patiekalų.

TRAKAI

„Apvalaus stalo klubas“ (***)


Ši vieta „30 geriausių restoranų“ rinkimuose šiemet užėmė 12-ą vietą ir tai yra aukščiausias palypėjimas tarp visų į TOP 30 restoranų. „Apvalaus stalo klubo“ aplinka atvykusius nukelia į šiek tiek kitokį pasaulį ir priverčia atitrūkti nuo kasdienybės. Vaizdą į Trakų pilį puikiai papildo solidi, prabangi ir elegantiška erdvė.

Meniu labai trumpai. 3 patiekalai: Dzūkijos miškuose surinktų ir egzotiškų grybų sriuba, daržovių užkandis ir lėtai gaminta ėriuko kulninė.

KAUNAS

„Monte Pacis“ (***)


Turbūt viena didžiausių „Monte Pacis“ sėkmės paslapčių – absoliučiai unikalios ir išskirtinės aplinkos ir kokybiškų paslaugų dermė. Restoranas, įsikūręs Pažaislio vienuolyno erdvėse, alsuoja istorija ir pasižymi aukštos kokybės virtuve.

Meniu labai trumpai: šefas Rokas Vasiliauskas jungs slaptus istorinius receptus, šviežius produktus iš nuosavo daržo, modernias technologijas į unikalią galimybę mėgautis šiuolaikinio restorano malonumais XVII a. Pažaislio vienuolyno ansamblyje. Lankytojų laukia 3 patiekalai ir šefo komplimentas.

Lietuvos gastronomijos savaitę vainikuos tradicinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF, kuri vyks jau lapkričio 8–10 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Jos metu bus paskelbtas ir geriausias restoranas – Lietuvos gastronomijos savaitės žvaigždė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)