DELFI Maistas mėgsta apsilankyti netikėtose vietose ir atrasti, ką tautiečiai skanaus ten galėtų suvalgyti. Tad šį kartą – armėniškos virtuvės pavyzdys.

Pirmajame Valakampių paplūdimyje esanti kavinukė „Vaidilutė“ atsidarė tik rudenį, rugsėjo 1 dieną. Pasirodo, anksčiau čia veikusios kavinės dirbdavo tik sezono metu, o pastaraisiais metais šioje vietoje neveikė niekas.

Kavinė "Vaidilutė"

Pasak administracine veikla ir bendravimu su klientais čia besirūpinančios Daivos Narbutienės, visi buvo nustebę, kodėl jie duris atvėrė taip vėlai?

„Žmonės klausia, kodėl taip vėlai atsidarėme, kodėl jūsų nebuvo vasarą? Mes jiems drąsiai sakome, kad dirbsime visus metus ir lauksime visų ir rudenį, ir žiemą.

Mes ieškojome labai panašios vietos, kadangi tai yra grilio patiekalai, tad natūralu, jog tokios virtuvės neįrengsi stikliniame pastate. Norėjome, kad šalia būtų gamta, tačiau tuo pačiu norėjosi likti ir šalia miesto. Upė – vos už 200 metrų, žmonės čia mėgsta pasivaikščioti, nes tiek vasarą, tiek žiemą aplinkui supa labai graži gamta. Kieme – terasa, kur galima mėgautis vaizdu į bekrentančius rudeninius medžių lapus.

Kavinė "Vaidilutė"

Štai savaitgalį nebuvo vietų, o dienomis – tuščiau. Mūsų tikslas nėra dienos pietūs. Čia atvažiuoja klientai, kurie užsako ir gauna šviežiai iškeptą mėsą. Prašalaičiai žmonės čia užsuka rečiau, atvyksta tik tie, kurie žino.

Dažnai atvažiuoja šeimos su vaikais papietauti, kadangi čia ir pasivaikščioti yra kur. Taip pat mus žino vietiniai kaimynai, kurie gyvena netoliese“, – teigė 21 metus banke dirbusi ir naujo verslo maitinimo sektoriuje apsiėmusi D. Narbutienė.

Virtuvės šefai – Karenas ir Erikas

Maistą ruošia du armėnų virtuvės šefai – Karenas ir Erikas. Mėsa ant ugnies bus kepama ir tada, kai bus sniego.

„Kavinės „Vaidilutė“ pavadinimas kilo nuo Vaidilutės gatvės. Vaidilutė yra lietuvių ugnies kurstytoja, tačiau armėniški patiekalai gaminami taip pat ant ugnies. Kepama ant žarijų, natūraliai, o ne konvekciniame griliuje. Mėsa visada labai šviežia, jaučiasi mėsos skonis“, – kalbėjo ji.

Virtuvės šefas Erikas

Kavinė dirba nuo 11 valandos iki 22 valandos vakaro.

„Darbo dienomis šaltuoju metų sezonu darbą sutrumpinsime iki 21 valandos, o vasarą pailginsime iki 23 valandos“, – sakė personalas.

Pavarčius kavinės meniu, galima matyti, kad šašlykai čia kainuoja – 7,5 euro, šonkauliukai – 8,5 euro, lašiša – 13 eurų, aviena – 17 eurų. Taip pat verdamos sriubos – chašlama ir charčio. Desertai taip pat gaminami vietoje. Vienas iš jų – pachlava su graikiniais riešutais.

Kavinė "Vaidilutė"

„Mūsų principas – didelės porcijos ir nedidelės kainos. Norime, kad žmonės pavalgytų ir sugrįžtų.

Startavome su nedideliu meniu, bet jį planuojame praplėsti. Greitu metu atsiras karpis, daugiau žuvies. Matome iš klientų, kad yra poreikis vegetariško maisto, tada bus grill daržovės, dolma – kaip lietuviški balandėliai tik vynuogių lapuose.

Meniu turėsime pastovų, bet kartas nuo karto jį papildysime. Jeigu matysime, kad žmonės kažko nevalgo, tai nesibijome ir išimti to, ko nemėgsta ir pakeisti kažkuo kitu.

Kavinė "Vaidilutė"

Kiaulieną ir vištieną žmonės dažniau renkasi nei avieną, visgi Lietuvoje prie jos dar nėra taip pripratę“, – pasakojo virtuvės šefas Karenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)