Meghan parašė trijų puslapių įžangą knygai, kurioje pasakoja apie savo santykius su šia kulinarine bendruomene ir apie tai, kaip ji vertina istoriją pasakojančius patiekalus ir ingredientus – pavyzdžiui, žalumynus, pupuoles ir kukurūzų duoną, kuriuos vaikystėje valgydavo per Naujuosius metus.

Kunigaikštienė ypač išskiria vieną receptą, kurį vadina „mėgstamiausiu avokadų padažu, kurį dabar gaminu namuose“.

Dabar šį padažą galėsite pasigaminti ir jūs. Pateikiame žalių aitriųjų paprikų ir avokadų padažo receptą iš knygos „Together: Our Community Cookbook“. Šio patiekalo autorė – Munira Mahmud, kuri iš gaisro išgelbėjo du savo mažamečius vaikus ir pagyvenusį tėvą. M. Mahmud padėjo įsteigti Hubb bendruomenės virtuvę ir į ją pasikvietė Sasekso kunigaikštienę.

„Kai mes pasakėme, kad dėl finansavimo sąlygų virtuve galime naudotis tik du kartus per savaitę, ji paklausė: „O gal norėtumėte pasidalinti savo receptais su kitais žmonėmis?“ Taip ir atsirado receptų knyga“, – pasakoja M. Mahmud.

Muniros Mahmud žalių aitriųjų paprikų ir avokadų padažas

„Visą gyvenimą svajojau turėti maisto furgoną. Kiekvieną laisvą minutę praleidžiu kurdama patiekalų receptus, mintyse derindama produktus. Šiuos padažus sukūriau pati“, – atskleidžia M. Mahmud.

Foto: Shutterstock


4 porcijos

Produktai:

  • 2 žalios aitriosios paprikos, perpjautos per pusę, be sėklų
  • 1¼ puodelio kalendrų lapų
  • 3 valgomieji šaukštai jogurto be priedų
  • tarkuota 2 citrinų žievelė ir sultys
  • 4 nuluptos česnako skiltelės
  • 1 prinokęs avokadas, nuluptas, be kaulo
  • 4 valgomieji šaukštai majonezo (nebūtina)
  • druskos ir pipirų

Gaminimas:

  1. Visus produktus (išskyrus majonezą) sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki glotnios konsistencijos.
  2. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai paskaninkite prieskoniais.
  3. Sukrėskite majonezą (jei norite) ir išmaišykite.
  4. Patiekite serviravimo inde.