Prieš kelerius metus B. Nicholson keliavo po Aziją – ten ją nustebino gatvės maistas, kepamas riebaluose – tai ir pyragėliai, ir blynai, įvairiausi paplotėliai, ir mėsa.

„Žinoma, virimas riebaluose ir pas mus ganėtinai populiarus – visi žinome žagarėlius ar spurgas – tai mūsų tradicijos dalis, bet tuo nesimėgaujame kasdien. Aš taip pat savo šeimos nelepinu tokiu maistu, nebent keletą kartų per metus“, – sako ji.

Tiesa, retai patiekalus tokiu būdu B. Nicholson gamina ne tik dėl to, kad tai nesveikas maistas: „Tiesą sakant, maistą verdant riebaluose, aplink jį susidaro traški plėvelė, todėl visa drėgmė susilaiko viduje. Riebaluose kepta vištiena su traškia plutele – visame pasaulyje populiarus patiekalas.“

Nors visi galvoja, kad šio patiekalo tėvynė Amerika, į ją tradiciją taip kepti mėsą atnešė škotai – jie pirmieji pradėjo kepti mėsą taukuose, sako laidos vedėja ir siūlo receptą, kuris itin džiugina vaikus ir vyrus.

Traškios vištų blauzdelės (6–8 porcijos)

Reikės:

  • 1 kg vištos blauzdelių
  • 2 stiklinių kefyro
  • po 1 šaukštelį kario miltelių, saldžiosios paprikos, džiovinto česnako
  • 6 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų
  • 3 šaukštų bulvių krakmolo
  • druskos, pipirų
  • gero žiupsnio saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 l rapsų aliejaus kepimui

Garnyrui:

  • 1 kg batatų
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Kopūstų salotoms:

  • 1 nedidelio kopūsto
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • ½ citrinos sulčių
  • 2 morkų
  • 1 saliero gumbo
  • 3 šaukštų graikiško jogurto
  • 3 šaukštų majonezo
  • žiupsnio kmynų
  • kelių šaukštų marinuotų kaparėlių

Kaip paruošti šį patiekalą, žiūrėkite laidos įraše.